Sárga csikó
Félix Vanyl
1913
Sárga csikó

A Filmtett szerint: 10 10 1

10

A látogatók szerint: 0

0

Szerinted?

0

Sárga csikó

Fekete-fehér, francia, magyar, 1913
Magyar cím
Sárga csikó
Eredeti cím
Sárga csikó
Nemzetközi cím
Son of the Pusta

Ezt írtuk a filmről:

A Filmtett a (sárga) csikók közé csapott

Megkezdődött a 14. Filmtettfeszt, amely egyre „pánerdélyibb”: idén már tíz városban tekinthetik meg a legújabb magyar filmeket az érdeklődők. A megnyitón átadták a Sárga Csikó Díjat, és a jelenlévők megismerkedhettek a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának részleteivel.

Beszámoló, 2014. október 3. – írta

Kertész, Korda, Kolozsvár (és persze Janovics) – Interjú Balogh Gyöngyi filmtörténésszel, a Magyar Nemzeti Filmarchívum munkatársával

„Először az 1945 előtti magyar hangosfilmekkel kezdtem el foglalkozni. Innen vezetett az út a némafilmekhez, mert a filmfelújítás során azok a filmek élveznek előnyt, melyek nagyobb veszélyben vannak. Minél régebbi film, annál nagyobb kincs, és annál veszélyeztetettebb, mert megsemmisülhet.”

Interjú, 2005. január 15. – írta

Magyarok Hollywoodban 2. – Sztárok akcentussal

A magyar származású szakemberek, színészek, üzletemberek többsége a húszas években, a magyar filmgyártás összeomlása után telepedett le Amerikában. Összeállításunk első részében két nagy producer, Fox és Zukor, valamint két rendező, Korda és Kertész életművével foglalkoztunk. Most hollywoodi-magyar színészek és színésznők kerülnek terítékre.

Tanulmány, 2010. augusztus 27. – írta

A sárga csikó védelmében – Levélféle Janovics Jenő „úr”-nak

[kabaré] Tisztelt Janovics Jenő uram! Minden tiszteletem a magáé; ami a Színházban az Ön nevéhez fűződik, erős tapsolással kisérjük azonmód. De mindazonáltal ki kell jelentessen: ez a kinematográf – vagy hívják ahogyan csak akarják ezt az ördög találmányát – nem való magyar embernek!

Publicisztika, 2010. április 1. – írta
Támogass egy kávé árával!
 

A Filmtett szerint:

10

A látogatók szerint:

0

Szerinted?

0

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat