Harry Potter és az azkabani fogoly
Alfonso Cuarón
2004
Harry Potter és az azkabani fogoly

A Filmtett szerint: 7 10 1

7

A látogatók szerint: 9.5 (2)

9.5 (2)

Szerinted?

0

Harry Potter és az azkabani fogoly

Színes, amerikai, angol, 141 perc, 2004
Magyar cím
Harry Potter és az azkabani fogoly
Eredeti cím
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Történet

Harry Potter csak vonakodva hajlandó még egy nyarat rémes rokonainál, a Dursley családnál tölteni. Minden igyekezetével megpróbál „viselkedni”, ám Vernon bácsi testvére, Marge néni annyira kiborítja, hogy a hölgyet elvarázsolja. Ám megmagyarázhatatlan módon Harryt nem büntetik meg a tiltott varázslatért. Kiderül, azért nem csapták ki a Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolából, mert a veszélyes és titokzatos varázsló, Sirius Black megszökött az azkabani börtönből, és most Roxfort felé tart, hogy leszámoljon Harry Potterrel.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Ezt írtuk a filmről:

Az ember, aki mindenhol ott volt – John Williams-portré

John Williams talán az egyik legismertebb élő ember a Föld bolygón. Műveinek egy részét ugyanis még azok is ismerik, akik soha életükben nem hallották a nevét, de volt valaha polifonikus csengőhang a telefonjukon. A cápa filmzenéjének fő témája vagy a Birodalmi induló taktusai a Csillagok háborúja-sorozatból ugyanis úgy vesznek körül minket, mint a wi-fi vagy a szmog.

Tanulmány, 2016. május 2. – írta

Cuarón életet lehelt a Potter-filmek világába – Alfonso Cuarón: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban / Harry Potter és az azkabani fogoly

A Harry Potter-filmek harmadik része nemcsak mint adaptáció sikerült az előző két résznél sokkal jobban, hanem önálló filmként is. Az ok a rendezőváltás.

Kritika, 2004. szeptember 15. – írta

Potterológia – A Harry Potter-mítoszról

A korábbi nagy generációs regényeket a lázadás szelleme emelte kultikus státuszra. Kelet-Európában a diktatúraellenes „szamizdatok” (A lét elviselhetetlen könnyűsége), Amerikában az ellenkultúra hippijeinek kedvence (A Gyűrűk Ura) után a „posztmodern korban” már-már temették a jelenséget, amikor egy angol tanárnő felrúgva az irodalmi konvenciókat olvasmányt írt kisiskolásoknak. Megszületett a Harry Potter-széria.

Tanulmány, 2009. augusztus 3. – írta
Támogass egy kávé árával!
 
Harry Potter és az azkabani fogoly

Harry Potter és az azkabani fogoly

Színes kalandfilm, fantasy, 141 perc, 2004

Rendező:
Szereplők: , , , , , , , , , , Teljes filmadatlap

A Filmtett szerint:

7

A látogatók szerint:

9.5 (2)

Szerinted?

0

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat