Fantasy

A figyelők

fantasy, horror, thriller, 101 perc, 2024

Mina valahol Írország nyugati részén eltéved egy hatalmas, alig feltérképezett erdőben. Az autója elromlik, nem tudja, hol van. Kis szerencse a sok balszerencse közt: talál egy vasbeton bunkert, ahol átmenetileg meghúzhatja magát. Mikor belép, még nem sejti, hogy ez élete leglidércesebb napjainak kezdete.

Szellemirtók: A borzongás birodalma

Színes fantasy, kalandfilm, sci-fi, 99 perc, 2024

Miután egy ősi műalkotás egy gonosz erőt szabadít el, a Szellemirtók újoncai és veteránjai egyesült erővel védik meg a világot egy második jégkorszaktól.

Nimona

Színes animációs film, fantasy, kalandfilm, 101 perc, 2023

Egy tragikus bűnténnyel vádolt lovag összefog egy bohém, alakváltó tinivel, hogy bizonyítsa ártatlanságát. De mi van, ha a lány maga a szörny, akinek a megölésére felesküdött?

Orion és a Sötétség

Színes animációs film, fantasy, kalandfilm, vígjáték, 90 perc, 2024

Egy élénk fantáziával bíró fiú szembenéz félelmeivel egy felejthetetlen utazás során az éjszakában új barátaival, Sötétséggel, egy hatalmas mosolygós lénnyel.

A Bankett

Színes akciófilm, fantasy, filmdráma, 131 perc, 2006

A császár fia és örököse (Daniel Wu) beleszeret egy szolgálóba (Zhang Ziyi), ám mielőtt elvenné feleségül, megelőzi apja, és a lányt császárnévá teszi. Az öreg öröme azonban nem lehet hosszú életű, hiszen testvére ellene fordul, megmérgezi, és átveszi trónját és persze gyönyörű nejét is. Az új uralkodó, hogy biztosítsa a trónt, el akarja tüntetni a régi csász [...]

Kaktuszember

Színes fantasy, rövidfilm, 47 perc, 2023

Tibor azóta szerelmes Alízba, mióta a nő előszőr bevitte a ruháit a tisztítóba. A férfi legszívesebben sosem mosná ki Alíz ruháit, mert azoknak orgonaillata van.

Rebel Moon 1

Színes akciófilm, fantasy, kalandfilm, sci-fi, 133 perc, 2023

Amikor egy, a galaxis szélén élő békés kolóniát le akar igázni egy kegyetlen elnyomó birodalom, egy titokzatos idegen lesz az egyetlen reményük a túlélésre...

A fiú és a szürke gém

Színes animációs film, fantasy, filmdráma, kalandfilm, 124 perc, 2023

Egy Mahito nevű fiatal fiú, aki az édesanyja után vágyakozik, egy olyan világba merészkedik, amelyen élők és holtak osztoznak. Ott a halál véget ér, és az élet új kezdetet talál. Félig önéletrajzi ihletésű fantasy az életről, a halálról és az alkotásról, tisztelgés a barátság előtt.

Wonka

Színes fantasy, kalandfilm, musical, vígjáték, 116 perc, 2023

A történet a fiatal Willy Wonkát és a világ leghíresebb csokoládégyárának megnyitása előtti kalandjait követi nyomon.

Szűrő
Műfajok
Kiemelt kategóriák

Friss film és sorozat

Szavazó

Kolozsváriak! A TIFF egyik helyszíne az ún. Cercul Militar, a Victoria/Győzelem mozi mellett található faszékes terem, amit a hadsereg ad bérbe a fesztiválnak. Évek óta küszködünk a magyar megnevezésével. Te melyikre szavazol?

Szavazó

Kolozsváriak! A TIFF egyik helyszíne az ún. Cercul Militar, a Victoria/Győzelem mozi mellett található faszékes terem, amit a hadsereg ad bérbe a fesztiválnak. Évek óta küszködünk a magyar megnevezésével. Te melyikre szavazol?

Friss film és sorozat