Tom Stern

Filmjei a Filmtetten

The Last Voyage of the Demeter

Színes fantasy, horror, 118 perc, 2023
Operatőr

A Demeter nevű orosz hajónak titokzatos rakormányt kell a bulgáriai Várnából Londonba szállítania. Az úton elszabadul a pokol... A film Bram Stoker Drakula című regényének egyik fejezetén, a kapitány hajónaplóján alapul.

Elolvasom a kritikát

Jeges pokol

Színes kalandfilm, thriller, 109 perc, 2021
Operatőr

Egy távoli gyémántbánya beomlik Kanada messzi északi részén. A jeges terepre specializálódott sofőr társaival nekiindul a lehetetlen küldetésnek a fagyott óceánon át, dacolva olvadó jéggel, viharral, hogy kimentse a csapdába esett bányászokat. Neki és társainak még fogalma sincs, milyen elképzelhetetlen veszély leselkedik rá.

Elolvasom a kritikát

Meg - Az őscápa

Színes horror, sci-fi, thriller, 113 perc, 2018
Operatőr

A valóság minden képzeletet felülír. Amikor az Amerikai Haditengerészet különleges búvárja, Jonas Taylor egy balul sikerült bevetés után azt állítja, hogy a társai azért haltak meg mind, mert a tenger mélyén egy réges-rég kihalt őscápa támadt rájuk, senki nem hisz neki, és leszerelik. Ő viszont nem tud szabadulni az esettől: kutat, olvas tanul, szeretné megérteni, hogy mi történt [...]

Elolvasom a kritikát

Sully - Csoda a Hudson folyón

Színes életrajzi, filmdráma, 95 perc, 2016
Operatőr

Chesley Sullenberger pilóta hősi tettet visz véghez, mikor kényszerlandolást hajt végre a Hudson folyón, megmentve a fedélzeten tartózkodó mind a 155 ember életét.

Elolvasom a kritikát

Az éhezők viadala

Színes akciófilm, filmdráma, sci-fi, thriller, 142 perc, 2012
Operatőr

Valamikor a jövőben, az Észak-Amerika helyén létesült állam mind a tizenkét kerületéből kiválasztanak egy-egy 12 és 18 év közötti lányt és fiút, hogy részt vegyenek a televízióban élőben közvetített éhezők viadalán, egy könyörtelen megmérettetésen, aminek végén csak egyvalaki maradhat életben.

Kapcsolódó cikkek:

Fehér éjszaka

Színes akciófilm, thriller, 98 perc, 2011
Operatőr

Egy éjszaka, egy drogüzlet, két átverés, menekülés, gyermekrablás - egy igazi francia rendőrfilm. Frédéric Jardin egyetlen éjszaka történéseit meséli el: 100 perc, feszített tempóban, tömény akció, váratlan fordulatok. Egy piszkos zsaru története, aki megköti élete legnagyobb üzletét, de ezzel egy időben kockára teszi egyetlen fia életét.

Elolvasom a kritikát

J. Edgar

Színes életrajzi, filmdráma, 137 perc, 2011
Operatőr

J. Edgar Hoover személye csaknem fél évszázadon át jelentett egyet a törvény erejével Amerikában, egyszerre félték és tisztelték. Zárt ajtók mögött azonban olyan titkokat őrzött, amelyek tönkretehették volna karrierjét, életét és a róla kialakult képet.

Elolvasom a kritikát

Azután

Színes filmdráma, fantasy, 129 perc, 2010
Operatőr

George képes kommunikálni a holtakkal, de erre az adottságra átokként tekint, és inkább normális életet élne. Az újságíró Marie egy halálközeli élményt próbált feldolgozni, és meg van győződve róla, hogy bepillantást nyert a túlvilágba. A 12 éves Marcus kétségbeesetten próbál valahogy kapcsolatba lépni balesetben elhunyt ikertestvérével. A három ember kontinenseken átívelő története összefonódik.

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat