Guy Lecorne

Filmjei a Filmtetten

Szerelemmel, szenvedéllyel

Színes filmdráma, romantikus, 116 perc, 2022
Vágó

Párizs, télen. Sara és Jean több éve együtt élnek, szeretik egymást. Szerelmük boldoggá és erősebbé teszi őket, az egymás iránti vágy nem halványult. Bíznak egymásban. Egy reggel azonban Sarah összefut François-val, egykori szeretőjével; azzal a François-val, aki annak idején bemutatta őt Jeannak, s akit habozás nélkül elhagyott Jean miatt.

Elolvasom a kritikát

The Eddy

Színes filmdráma, zenés, tévésorozat, 480 perc, 2020
Vágó

Egy párizsi klubtulajdonos az élő zene világának kalamajkájában.

Elolvasom a kritikát

Csillagok határán

Színes filmdráma, sci-fi, 110 perc, 2018
Vágó

Egy csoport bűnöző elvállalja azt a küldetést a világűrbe, hogy emberi reprodukciós kísérlet alanyaivá váljanak. De a legelképzelhetetlenebb helyzetben találják magukat, miután a kozmikus sugarak viharába kerül a űrhajó.

Elolvasom a kritikát

White Material

Színes filmdráma, 100 perc, 2009
Vágó

Valahol, egy polgárháború dúlta afrikai országban az utolsó francia telepesek is mindenüket hátrahagyva menekülnek, kivéve a makacs Mariát, aki még learatná az utolsó kávétermést, csak azért is. Csakhogy a helyi hadúron, a lázadókon és az erdőben kóborló felfegyverzett gyerekhadon kívül saját családjával is meg kell küzdenie.

Kapcsolódó cikk:

35 pohár rum

Színes filmdráma, 100 perc, 2008
Vágó

Lionel, a vasúti mérnök lányával, az egyetemista Jóval él. Ugyanebben a házban lakik Gabrielle, a taxisofőr és egy Noe nevű fiatalember. Ők négyen egyfajta családot alkotnak. A film során fokozatosan fedezzük fel szerepeiket és kapcsolataikat, ahogy a rendező hagyta információmorzsák nyomán követjük a történetet. Többek között ez teszi örömteli élménnyé ezt az igen élvezetes filmet, amely apró mozzanatokból [...]

Kapcsolódó cikk:

A terápia

Színes vígjáték, filmdráma, 93 perc
Vágó

Michel, az író és Gerard, a színész egy terápiás-gyógyító központban találkoznak egymással. Mindketten próbálják „túlélni” a kezeléseket és a kúra megpróbáltatásait. Ez nem könnyű számukra, ugyanis a kezelések mellett szigorúan diétázniuk kell, továbbá a cigiről és a borról is le kell mondaniuk. Egy napon váratlan vendégek érkeznek Michelhez, akik egy közös ismer [...]

Elolvasom a kritikát

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat