Címke: filmtett

Amikor, akkor, azóta – Húsz éve jelent meg az első Filmtett

2020. június 1. – írta , ,

Húsz évvel ezelőtt került az újságárusok standjaira a Filmtett – Mozgóképes havilap első száma. A tartalma ma is böngészhető online (ide kattintva), és ugyan nem akarunk a nosztalgiázás csapdájába esni, megkértünk az alapítók közül hármat, hogy kotorásszanak egyet az emlékezetükben. Innen indult az a Filmtett, amit épp olvasol.

Megújultunk!

2018. június 13. – írta

Amint arra már nemcsak látható, hanem tapintható bizonyítékotok is van (már ha érintőképernyős eszközről olvassátok), megújult a Filmtett.

Erdélyi filmek a bukaresti Színház- és Filmművészeti Egyetemen

2015. december 8. – írta

A Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet a kolozsvári Filmtett Egyesülettel közösen Erdélyben készült filmek vetítését tervezi a Bukaresti I.L. Caragiale Színház- és Filmművészeti Egyetemen, 2015. december 10-én, 18:00 órai kezdettel, a Cinema teremben. A belépés ingyenes.

Megújult a Filmtett!

2015. május 25. – írta

Lekerekedett, letisztult, egyszerűsödött és átláthatóbbá vált a Filmtett Erdélyi Filmes Portál.

A Filmtett Workshop filmjei Szegeden

2014. november 25. – írta

A Belvárosi mozi holnap, november 26-án 18 órai kezdettel vetíti a Filmtett műhelyében, idén augusztusban, Nyárádszentlászlón készült kisjáték- és animációs filmeket. A vetítés után közönségtalálkozón lehet faggatni Patrovits Tamás animációs rendezőt, a tábor egyik visszatérő csoportvezetőjét, valamint a rövidfilmek jelen levő alkotóit.

A Filmtett a (sárga) csikók közé csapott

2014. október 3. – írta

Megkezdődött a 14. Filmtettfeszt, amely egyre „pánerdélyibb”: idén már tíz városban tekinthetik meg a legújabb magyar filmeket az érdeklődők. A megnyitón átadták a Sárga Csikó Díjat, és a jelenlévők megismerkedhettek a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának részleteivel.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Friss film és sorozat