Visszavonták három inkubátor-nyertes film támogatását Visszavonták három inkubátor-nyertes film támogatását

Visszavonták három inkubátor-nyertes film támogatását

Az NFI Inkubátor programjának öt tavalyi nyertese közül hármat írásban értesítettek, hogy a filmterveket nem javasolják beadni a gyártási pályázatra.

Az öt 2022-es inkubátor-nyertes alkotó közül hármat februárban levélben értesített az NFI, arról, hogy a forgatókönyvet ugyan elfogadták, de a filmintézet saját mérlegelési jogkörében úgy döntött, hogy a győztesnek megítélt filmterveket nem javasolják beadni a gyártási pályázatra, vagyis közölték velük, hogy nem tervezik támogatni a filmet – tudta meg a HVG

Az érintett három filmterv az Anyám, a szörny (r. Rudolf Olivér), a Könnyű álom (r. Berényi Andor) és A gondozó (r. Hernádi Ambrus). A HVG információi szerint Dávid Attila Távolság című filmje átkerült a mozifilmestől a tévéfilmes döntőbizottság hatáskörébe, egyedül az ötödik film, Nagy Borbála A világ eredete című filmtervének státusza nem változott. A lap által megszólaltatott producerek elmondásuk szerint nem kaptak magyarázatot a döntésről, csupán „annyi hangzott el, hogy nem pénzügyi okról van szó”.

A teljes riport itt olvasható. A filmtervekről itt lehet részletesebben olvasni.

 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Friss film és sorozat