Várnában díjazták az Átjáróházat Várnában díjazták az Átjáróházat

Várnában díjazták az Átjáróházat

A Love is Folly filmfesztiválon Madarász Isti nyerte el a Bolgár Filmművész Egyesület díját  az Átjáróház című fantasztikus-romantikus mozifilm rendezéséért.

„A szerelem bolondság” néven idén 31. alkalommal megrendezett nemzetközi filmfesztivál évről évre mintegy 90 egész estés alkotást vonultat fel a Bolgár Filmközpont szervezésében, a díjakról nemzetközi szakmai zsűri dönt. A várnai filmünnepet idén augusztus 25. és szeptember 3. között tartották.

Holttestekkel suttogó – Madarász Isti: Átjáróház

2022. december 6.

A hagyományos romantikus komédiák bájának ötvözése a hollywoodi stílusú fantasy-k nagyszabású hőstörténeteivel kifejezetten egyedülálló próbálkozás a magyar filmtörténetben. Madarász Isti rendezését mégis az abszurd humor és az innovatív látványvilág teszi igazán különlegessé. Az Átjáróház az utóbbi évek egyik legszórakoztatóbb hazai közönségfilmje.

Olvasd tovább  

Az alkotás tavasszal elnyerte a legjobb európai filmnek járó Ezüst Méliès-díjat a Brüsszeli Nemzetközi Fantasztikus Filmek Fesztiválján (BIFFF), amellyel versenybe került az év legjobb fantasztikus filmjének járó Arany Méliès-díjért is, amelyet a Sitges Filmfesztiválon adnak majd át októberben. A világhírű francia alkotóról, Georges Méliès-ről elnevezett trófeát magyar film még sosem nyerte el, Madarász Isti azonban a Hurokkal már bekerült a jelöltek közé 2017-ben – emlékeztet az NFI közleménye.

Az Átjáróház a Nemzeti Filmintézet támogatásával a FocusFox gyártásában készült. A főszerepeket Rujder Vivien, Bárnai Péter, Kulka János és Kútvölgyi Erzsébet alakítja.

 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmet várod az idén ősszel-télen?

Szavazó

Melyik filmet várod az idén ősszel-télen?

Friss film és sorozat