Terry Gilliam védelmébe vette szponzorált filmjét Terry Gilliam védelmébe vette szponzorált filmjét

Terry Gilliam védelmébe vette szponzorált filmjét

Pénzvadászat helyett csak a filmezéssel kellett törődnie, saját bevallása szerint ezért fogadta el Terry Gilliam brit rendező egy olasz tésztagyár szponzorációját rövidfilmje leforgatásához.

„Rövidfilmet forgatni nem könnyebb, mint egészestés mozit, az ember idejének zömét a pénz előteremtésével tölti el" – vázolta a helyzetet Gilliam, az egykori Monty Python társulat tagja, akinek The Wholly Family című rövidfilmjét a Londoni Filmfesztiválon mutatják be.

A The Wholly Family költségvetését teljes egészében egy olasz tésztagyártó állta, Gilliam tavaly készített másik rövidfilmje pedig egy amerikai italgyártó támogatásából született.

A 70 esztendős rendező – a Gyalog galopp, a Brazil és a 12 majom alkotója – szerint szó sincs arról, hogy eladta volna a filmet. „Csak annyi megkötés volt, hogy Nápolyban kell forgatni és senkit sem gyilkolhatnak meg benne. Pontosan azt csináltam, amit akartam" – mesélte Gilliam.

A 15 perces film egy fiúról szól, akit rémálmok üldöznek, miután ellop egy babát egy árustól.

Ezúttal nem főtt a feje a pénz miatt, „minden időt a filmkészítésre fordítottam" – hangsúlyozta. Ugyanakkor elismerte, hogy a konstrukció káros oldala is megmutatkozott: egy filmfesztivál azért nem fogadta be a produkciót, mert termékreklámnak bélyegezték. A döntést Gilliam „őrültségnek" nevezte.

(MTI)

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Friss film és sorozat