Szlovéniában nyert közönségdíjat az X - A rendszerből törölve Szlovéniában nyert közönségdíjat az X - A rendszerből törölve

Szlovéniában nyert közönségdíjat az X - A rendszerből törölve

Ujj Mészáros Károly X - A rendszerből törölve című filmje nyerte el a szlovéniai Ljutomer városában megszervezett Grossmann Fantasztikus Filmek és Borok Fesztiváljának játékfilmes közönségdíját.

A szombaton zárult nemzetközi szemlét 15. alkalommal szervezték meg 35 játékfilm, 12 dokumentumfilm és 43 rövidfilm levetítésével, amelyek 36 országból érkeztek. A versenyprogramban hat játékfilm, hét zenés dokumentumfilm és 28 rövidfilm szerepelt.

A közönség kedvence a magyar játékfilm lett, amelynek főszereplője Éva (Balsai Móni) zseniális rendőr. Meglátja, amit más nem, megérzi, ami fölött minden kollégája elsiklik, ott is észreveszi a bűnt, ahol minden más zsaru legfeljebb balesetet sejt. Neki tűnik fel az is, hogy a Budapesten rövid időn belül elkövetett jó néhány öngyilkosság között összefüggés lehet. Kritikánk ide kattintva olvasható.

Ujj Mészáros Károly filmje korábban fődíjat nyert Braunschweigban, a legjobb forgatókönyv díját Portóban és közönségdíjat Belgiumban.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat