Online megnézhető a Sellők és Rinocéroszok, 2018 legjobb magyar animációja Online megnézhető a Sellők és Rinocéroszok, 2018 legjobb magyar animációja

Online megnézhető a Sellők és Rinocéroszok, 2018 legjobb magyar animációja

Vasárnap és hétfőn még szabadon nézhető online a Sellők és Rinocéroszok című animációs rövidfilm, amely pénteken a legjobb animációs filmért járó elismerést vehette át a magyar filmkritikusoktól.

Traub Viktória rendező és alkotótársai a díj örömére tették közzé rövid időre a 15 perces filmet.

A Sellők és Rinocéroszok című alkotásban a 8 éves Tilda emlékképei elevenednek meg a családjáról. Groteszk, esendő, vágyakozó, szeretetre éhes emberek veszik körül a kislányt. Jelenetről jelenetre tárul fel egy család titkokkal teli múltja. Cirkusz és képzelet, vágy és valóság, bánatból rinocérosz, szexusból sellő. A gyönyörű színekben gazdag, új vizuális megoldásokkal működő karakterek a múlt képeiből és egymásból alakulnak, transzformálódnak.

Sellők és Rinocéroszok

A film szerepelt az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon, Ausztrália legrangosabb filmfesztiválján, a Melbourne-i Nemzetközi Filmfesztiválon, a kanadai Calgary Nemzetközi Filmfesztiválon. A Sellők és Rinocéroszok elvitte az indiai 7. Bangalore Rövidfilm Fesztivál, az amerikai California Women’s Film Festival, a IV. Verashort Festival Legjobb Animációs Díját is, november végén pedig Wiesbadenben nyerte el a legjobb filmnek járó díjat.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Friss film és sorozat