Nézz japán vagy erdélyi magyar filmet filmklubban! Nézz japán vagy erdélyi magyar filmet filmklubban!

Nézz japán vagy erdélyi magyar filmet filmklubban!

Memories of Matsuko ma Kolozsváron, Human Places holnap Marosvásárhelyen – a Lugosi Béla Filmklub és az Édentől keletre kínálata. A belépés ingyenes mindkét vetítésre.

„A japán filmesek egyszerűen bolondok. Dilisek. De ha erre van szükség, hogy ilyen gyönyörű és őrült filmek készítéséhez, hát legyen!” – így szól a kolozsvári Lugosi Béla Filmklub ma esti vetítésének beharangozója. Terítéken egy fiatal férfi története, aki lépésről lépésre fedezi fel nemrég elhunyt nagynénje, Matsuko múltját – „gyönyörű és mégis őrült” életét. A vetítés este 9-kor kezdődik a Zugban.

Az esemény Facebook-oldala

Holnap este 7 órakor kezdődik a marosvásárhelyi G. Caféban az Édentől keletre filmklub második kiadása. Szabó R. Ádám és Németh Előd Szabolcs vendége ezúttal László József marosvásárhelyi rendező, aki 70 perces, első dokumentumfilmjét, a Human Placest kíséri el. Kísérőfilmként a fiatal rendező két rövidfilmjét, a Filmtett Workshop keretében készült A fej és A gödör című kisjátékfilmeket is levetítik.

„Ahogy minden embernek, úgy minden városnak megvan a saját arca. Ahogy minden városnak, úgy minden embernek megvan a maga tere. Ezek az »emberi terek« néha összefonódnak, egymásba gabalyodnak, de persze van úgy, hogy csak elmennek egymás mellett – fogalmaz a szervezők közleménye. – A Human Places egy év leforgása alatt készült Marosvásárhelyen, az ott élő emberek egymáshoz való viszonyukat és a terekhez fűzödő kapcsolatukat mutatja be. Rövid, egymástól független megfigyelésekből, hétköznapi jelenetekből áll össze. Stílusa a korai megfigyelő dokumentumfilmekhez áll közel, de olyan fikciós rendezők, mint Roy Andersson vagy Jacques Tati filmjeinek hangulata és formai megoldásai is visszaköszönnek. A Human Placest a DocuArt filmfesztivál keretén belül, Bukarestben és Kolozsváron is levetítették.”

Az esemény Facebook-oldala

A belépés mindkét vetítésre ingyenes.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Friss film és sorozat