Nemzetközi jogi folyóirat értekezik a magyar filmipar sikereiről Nemzetközi jogi folyóirat értekezik a magyar filmipar sikereiről

Nemzetközi jogi folyóirat értekezik a magyar filmipar sikereiről

A magyar filmipar közelmúltbeli sikereinek szabályozási és intézményi hátteréről jelent meg angol nyelvű tanulmány a Hungarian Yearbook of International Law and European Law szaklap gondozásában.

Film financing and audiovisual policy in Hungary after the accession to the European Union a címe az írásnak, amelyet dr. Kollarik Tamás, Médiatanács tag, a Magyar Média Mecenatúra program koordinátora, valamint dr. Takó Sándor producer, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának oktatója jegyez.

A tanulmány a magyar filmipar támogatási rendszerét, valamint a szektor legfontosabb hazai intézményeit, így a Magyar Nemzeti Filmalapot, a Médiatanács Mecenatúra programját, valamint a Nemzeti Filmirodát mutatják be részletesen. Vázolja azt is, hogy az elmúlt évtizedben milyen jogszabályi reformok vezettek ahhoz, hogy ma Magyarországon járul hozzá a filmipar a GDP növekedéshez a legmagasabb mértékben egész Európában.

A magyar filmipar támogatási és finanszírozási rendszerét az Európai Unióhoz való 2004-es csatlakozás óta először dolgozták fel idegen nyelven ilyen terjedelemben. A tanulmányt tartalmazó kötet innen rendelhető meg.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat