Nem mutatják be a Michael Jackson-életrajzot Nem mutatják be a Michael Jackson-életrajzot

Nem mutatják be a Michael Jackson-életrajzot

Lánya felháborodása miatt nem sugározza a Sky tévécsatorna a Michael Jacksonról szóló tévésorozat-epizódot.

Paris Jackson csütörtökön kijelentette, hogy „mélységesen megbántotta” az, ahogy apját ábrázolták a filmben.

A félórás epizód a Sky Arts Urban Myths sorozatában ment volna adásba. A csatorna azonban pénteken közölte, hogy nem vetítik le. Hangsúlyozták, hogy „nem volt szándékukban bárkit is megbántani” a műsorral, mindössze egy állítólag megtörtént epizódot akartak feleleveníteni Jackson életéből. A Sky hozzáfűzte, hogy a Jackson szerepét eljátszó Joseph Fiennes is egyetért a döntéssel.

A film azt mesélte volna el, hogyan utazott Jackson New Yorkból Los Angelesbe Elizabeth Taylor és Marlon Brando társaságában a metropoliszt ért szeptember 11-i terrortámadás után.

Fiennes korábban elmondta, mennyire meglepte, hogy tavaly őt kérték fel Michael Jackson szerepére.

Jackson lánya az epizódot beharangozó videó megtekintése után, csütörtökön egy Twitter-üzenetben közölte: „hányingere lett” attól, ahogy apját ábrázolják. Mint írta, felháborította „a nyilvánvaló inzultus, amely nem csak néhai apja, hanem keresztanyja, Elizabeth Taylor ellen is irányult”.

„Hol marad a tisztelet?” – tette fel a kérdést Paris Jackson hangsúlyozva, hogy apja és Taylor is egész életükben keményen dolgoztak, hogy maradandót alkossanak. „Szégyenteljes ábrázolás” – bírálta a műsort a sztár lánya.

Több mint 20 000-en írták alá a petíciót, amely a félórás műsor bojkottjára szólított fel. Az indítvány különösen azt kifogásolta, hogy Jacksont nem fekete színész, hanem Fiennes alakította.

„Könnyű belátni, hogy a történetből meggyőző film születhetett volna – azt azonban nehéz megérteni, hogy miért választották a Szerelmes Shakespeare színészét a világ egyik legnagyobb fekete zenészének szerepére” – fogalmaztak a petíció elindítói.

Michael Jackson 2009-ben, 50 éves korában hunyt el.

(BBC News / MTI)

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Friss film és sorozat