Magyar filmfesztivál kezdődött Kazahsztánban Magyar filmfesztivál kezdődött Kazahsztánban

Magyar filmfesztivál kezdődött Kazahsztánban

Magyarországból Szeretettel mottóval filmfesztivál kezdődött tegnap a kazahsztáni Almatiban.

A rendezvényen, amely a III. Magyar Lírikus Filmvígjáték Fesztivál hivatalos elnevezést kapta, hat nap alatt hat filmet láthatnak az érdeklődők.

A filmek mindegyikében felfedezhetők vígjátéki, romantikus, szerelmes, lírikus elemek, de idén keserédes történetek is mozivászonra kerülnek, ezt kívánja kifejezni a „lírikus” szó.

Az elmúlt évek legsikeresebbnek számító magyar alkotásaiból válogattak – tájékoztatta az MTI-t a szervező, az Almatiban működő magyar főkonzulátus.

A filmeket a Magyar Filmuniótól és a Moszkvai Magyar Kulturális Központtól kapták, a helyi partner pedig – ahogy az elmúlt évi fesztiválon is – Oleg Boreckij filmesztéta moziklubja. A magyar főkonzulátus kulturális rendezvényének Almatiban az idén is a Cézár mozi ad helyet.

Elsőként, az úgynevezett nulladik napon az Oleg Boreckij vezette filmklubban a Szomorú vasárnap című filmet vetítették le. A fesztivál hivatalos megnyitóján, pénteken Keményffy Tamás vígjátéka, a Mázli szerepel.

Oleg Boreckij a dailynews.kz portálnak kiemelte: a fesztivál különlegessége, hogy felnőtteknek szóló két animációs filmet is láthat Almati közönsége. Gauder Áron Nyócker című alkotását és Csupó Gábor Immigrants – Jóska menni Amerika című animációs filmvígjátékát.

A fesztivál zárásaként Tímár Péter klasszikussá vált 6:3, avagy játszd újra Tutti című filmjét játsszák majd a kazahsztáni városban.

(MTI)

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Friss film és sorozat