Junior Prima Díjjal jutalmazták Mészöly Annát és Kovács Tamást Junior Prima Díjjal jutalmazták Mészöly Annát és Kovács Tamást

Junior Prima Díjjal jutalmazták Mészöly Annát és Kovács Tamást

Idén öt fiatal művész részesült Junior Prima Díjban színház-, film- és táncművészet kategóriában. Az elismerést és a pénzjutalmat csütörtökön, Budapesten vehették át a szakmai zsűri kiválasztottjai.

A harminc éven aluli tehetségek számára létrehozott díjat idén tizenhatodik alkalommal ítélték oda a legjobbnak választott művészeknek. Az MBH Bank felkérésére színházak, szakmai és érdekképviseleti szervezetek negyvenkilenc magyar művészt jelöltek 2024-ben Junior Prima Díjra. Közülük a zsűri tagjai (Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos, Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, Oberfrank Pál, színész-rendező, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer és Rudolf Péter színész, a Vígszínház igazgatója) öt művész munkáját díjaztak a rangos elismeréssel. A jutalmat Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős vezérigazgató-helyettese adta át.

Junior Prima díjas művésszé vált idén Kovács Tamás, a székesfehérvári Vörösmarty Színház színésze ( a Welcome című film szereplője), Mészöly Anna, a Miskolci Nemzeti Színház színésze (idén vásznon a Locarnóban díjazott Fekete Pontban láthattuk), Márkus Luca, a Vígszínház színésze, Borsi-Balogh Máté, a budapesti Örkény István Színház színésze és Nagy Ilka Janka vágó.

Az idei jutalmazottakkal együtt 2007 óta összesen 116-an vehették át a Junior Prima Díjat.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat