Jövő héttől Erdélyben is lesz Magyarázat mindenre Jövő héttől Erdélyben is lesz Magyarázat mindenre

Jövő héttől Erdélyben is lesz Magyarázat mindenre

Két premier előtti vetítésen mutatkozik be Kolozsváron a Magyarázat mindenre. Reisz Gábor Velencében díjazott harmadik nagyjátékfilmjét október 27-étől vetítik a romániai mozik.

Október 24-én és 25-én, kedden és szerdán közönségtalálkozóval egybekötött premier előtti vetítésen lehet megnézni a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Orizzonti szekciójának fődíjával kitünetett Magyarázat mindenre című magyar filmdrámát a kolozsvári Győzelem moziban. Mindkét vetítésen jelen lesz a film rendezője, Reisz Gábor, hangmestere, Balogh Péter, valamint Hatházi Rebeka, akinek ez az első nagyjátékfilmes szerepe. (A vetítések közösségi oldala elérhető itt és itt.)

A két díszvetítést követően, október 27-étől rendszeresen játssza a filmet a kolozsvári Győzelem mozi és a Művész mozi is, ezen kívül a csíkszeredai Csíki mozi (esemény a facebookon, jegyek itt), a sepsiszentgyörgyi Művész mozi és a temesvári Győzelem mozi is.

A fővárosi Román Parasztmúzeum mozija november 1-jétől ütemezett be rendszeres vetítéseket a filmből (a november 1-jei vetítés facebook-eseménye, jegyek itt), és a Magyarázat mindenre lesz a marosvásárhelyi AlterNative Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál zárófilmje (a vetítés november 4-én 20 órakor, a díjkiosztó gála után kezdődik).

A filmet egyszeri vetítésen meg lehet még nézni Nagyszebenben az ESTE Film sorozat részeként, a brassói Astra moziban, valamint az aradi Művész moziban – részletekért érdemes követni az intézmények műsorát.

A film romániai forgalmazója a Filmtett Egyesület.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat