Hollywoodban éled újjá Kerouac, Ginsberg és Burroughs Hollywoodban éled újjá Kerouac, Ginsberg és Burroughs

Hollywoodban éled újjá Kerouac, Ginsberg és Burroughs

Közel fél évszázada annak, hogy megjelent Jack Kerouac Úton című nagysikerű regénye, mely azóta is a „beat nemzedék” egyik legnépszerűbb irodalmi terméke. Francis Ford Coppola már 30 éve birtokolja a könyv megfilmesítési jogát, és az Independent tájékoztatása szerint úgy tűnik, hogy a megvalósítási tervekből lassan tettek is lesznek.

Jack Kerouac

A projekt hátterében Francis Ford Coppola áll majd producerként. A hollywoodi nagyágyú Walter Salles brazil rendezőt bízta meg Kerouac nagysikerű regényének megfilmesítésével. Salles korábban olyan filmeket rendezett, mint a Központi pályaudvar, a Senkiföldjén, a Che Guevara korai éveit feldolgozó A motoros naplója, valamint a Fekete víz című horrorfeldolgozás. Coppola eredetileg Joel Schumacherre akarta bízni a rendezői teendőket, és Brad Pitt lett volna az egyik főszereplő, ám a producer időközben úgy döntött, hogy lefújja a projektet.

William S. Burroughs

Az Úton egy olyan dokumentumfilm lesz, amely a lehető legélethűbben átadja majd az 50-es évek hangulatát, valamint a beat nemzedék politikai és kulturális örökségeit. Az előzetes tervek szerint, a jelenleg 79 éves Gary Snyder, a beat-mozgalom egyik jelentős alakja is közreműködik majd a forgatókönyvírásban.

A másik film Allen Ginsberg Üvöltés című verse alapján készül majd, rendezői pedig a már két Oscar-díjat is maguknak tudó Rob Epstein és Jeffrey Friedman lesznek. A főszerepekben James Franco és Alan Alda lesz látható.

A harmadik beat generációs feldolgozás a Jack Kerouac és William S. Burroughs And the Hippos were Boiled in their Tanks című regénye alapján készül, ami egy igazán véres és meglepő történetet dolgoz fel. A film címe Kill Your Darlings lesz, és John Krokidas rendezésében készül majd.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat