Elhunyt a Ha fütyülni akarok, fütyülök című film egyik szereplője Elhunyt a Ha fütyülni akarok, fütyülök című film egyik szereplője

Elhunyt a Ha fütyülni akarok, fütyülök című film egyik szereplője

Elhunyt 22 éves korában Papan Chilibar börtönviselt amatőr színész, aki a tavalyi Berlinálén Ezüst Medve-díjjal kitüntetett Ha fütyülni akarok, fütyülök című román filmben játszott szereppel tűnt fel a mozivásznon. (MTI)

A fiatalember halálának hírét Florin Serban, a film rendezője jelentette be kedden, arról tájékoztatva a médiát, hogy Chilibar leukémiában szenvedett, és hosszabb ideje kórházban ápolták.

Papan Chilibar nem volt hivatásos színész, korábban egy bűncselekmény elkövetése miatt börtönbe zárták, és így került a rendező által kiválogatott amatőr színészek közé, akik a filmben láthatók.

Kép a Eu când vreau să fluier, fluier / Ha fütyülni akarok, fütyülök című filmből

Florin Şerban alkotása egy 19 éves bűnözőről szól, aki néhány nappal szabadulása előtt tudja meg, hogy anyja kisebb testvérével külföldön akar letelepedni, ezért kétségbeesésében túszul ejt egy szociális munkást. Chilibar a főszereplő börtöntársát alakította a filmben.

Chilibar tavaly a Berlinalét követően ismét a média figyelmének középpontjába került, amikor őrizetbe vette őt a rendőrség. Azzal gyanúsították, hogy négy társával lakásokat fosztogatott Bukarestben. Emiatt huszonegy hónap börtönbüntetésre ítélték, amelynek egy részét a kórházban töltötte. Visszaesése meglepetést okozott, hiszen a film alkotói szerint a szereplők közül Chilibar azon kevesek közé tartozott, akinek jó esélyük volt, hogy új életet kezdjenek.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Friss film és sorozat