A hollywoodi stúdiók új ajánlatot tettek a sztrájkoló forgatókönyvíróknak A hollywoodi stúdiók új ajánlatot tettek a sztrájkoló forgatókönyvíróknak

A hollywoodi stúdiók új ajánlatot tettek a sztrájkoló forgatókönyvíróknak

A producerszövetség ajánlata a mesterséges intelligencia használatára és a nézői adatokhoz való hozzáférés kérdéseire is vonatkozik.

A Film- és Televíziós Producerek Szövetsége beleegyezett abba, hogy a forgatókönyvek íróit ne lehessen mesterséges intelligenciával helyettesíteni – jelentette hétfőn a Bloomberg News a tárgyalásokat ismerő személyekre hivatkozva. A javaslat szerint a cégek megosztanák a streaming-szolgáltatások nézett óráinak számáról szóló adatokat is. Az írói jogdíjak továbbá több mint 20%-kal növekedhetnek, ha a műsoruk más csatornákon jelenik meg, mint amelyikre készült.

A jelentés szerint főképp a Netflix társ-vezérigazgatója, Ted Sarandos és a Walt Disney Co.-vezér Bob Iger is csatlakozott a tárgyalásokhoz az elmúlt hetekben.

A sztrájkoló hollywoodi írókat képviselő szakszervezet, a WGA még pénteken közölte, hogy megfontolni érdemes javaslatot kapott a stúdióktól – ez tűnt az első előrelépésnek a több mint 100 napja tartó sztrájk során, hangsúlyozza a Reuters hírügynökség is.

A hollywoodi írók sztrájkja május 2-án kezdődött, miután a WGA és a nagy stúdiók közötti tárgyalások zsákutcába jutottak, többek között a javadalmazással, az írói szobák minimális létszámáról és a streaming-korszakban fizetett jogdíjakkal kapcsolatban.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat