52 filmet tűz műsorra idén a Titanic 52 filmet tűz műsorra idén a Titanic

52 filmet tűz műsorra idén a Titanic

Április 4-én kezdődik a 21. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek közönsége kilenc nap alatt 5 budapesti helyszínen 25 nemzet 52 alkotását tekintheti meg. A fesztivál megemlékezik a közelmúltban elhunyt Jancsó Miklósról.

A 2005 óta versenyfesztiválként is működő mustra, Magyarország egyik legkiemelkedőbb filmes eseménye a szervezők szerdai közleménye szerint hagyományaihoz híven átfogó, színes válogatást nyújt a kortárs nemzetközi filmtenger legizgalmasabb alkotásaiból.

Az Urániában, az Örökmozgóban, a Toldi és a Puskin moziban, valamint az A38 hajón megtekinthető válogatásban 10 olyan film is szerepel, amely idén mutatkozott be a világ olyan nagy filmfesztiváljain, mint a Sundance, a rotterdami vagy a berlini seregszemle. A 25 országból származó összesen 52 munka között chilei, kazah, japán, venezuelai és kambodzsai film is látható.

A Hullámtörők Díjért 9 produkció küzd a mezőnyben. A fesztivál programjai a versenyen kívül további 6 szekcióban zajlanak. Külön blokkba kerültek az európai filmek, lesz világfilmes és dokumentumfilmes válogatás, Tiszta Amerika cím alatt futnak a független produkciók, valamint visszatér A sötét oldal és a Zene mindenkinek program is.

A Titanicot számos kísérőrendezvény gazdagítja: újdonság, hogy filmes képzést nyújtó egyetemeknek szerveznek találkozót. A közelmúltban elhunyt Jancsó Miklós filmrendező emléke előtt különleges válogatással és előadássorozattal tiszteleg a fesztivál.

A végleges program március 27-től olvasható a http://www.titanicfilmfest.hu oldalon, a jegyeket is aznap kezdik árusítani. A korábbi évekhez képest többféle kedvezmény várja a jegyvásárlókat – hívta fel a figyelmet a fesztivál sajtóirodája.

(MTI)

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Friss film és sorozat