Tréfa
Gárdos Péter
2009
Tréfa

A Filmtett szerint: 7 10 1

7

A látogatók szerint: 0

0

Szerinted?

0

Tréfa

Színes, magyar, 94 perc, 2009
Eredeti cím
Tréfa

Történet

A fiatal Weigl atya – a kollégiumba érkező új tornatanár – megütközik azon a liberális gondolkodásmódon, ahogy a tanárok többsége viszonyul a kamaszok szertelenségéhez. Zoltán atya, a hetedikesek osztályfőnöke is egyre kevésbé tud a körülötte zajló eseményekre figyelni. Öccsét, akit egy bokszmeccsen megsüketítettek, néhány hónapja rábeszélte egy bostoni műtétre. A testvére a jéghegynek ütköző Titanicon utazott az orvoshoz, de a hivatalos lista – megmenekültekről, halottakról – egyre késik. Az események egy napon döntő fordulatot vesznek.

Ezt írtuk a filmről:

„Reménykedem abban, hogy ez a pálya még nem zárult le” – Beszélgetés Gárdos Péterrel

A Szamárköhögés és A skorpió megeszi az ikreket reggelire rendezőjét, a Balázs Béla-díjas Gárdos Pétert láttuk vendégül az idei Filmtettfeszten. A vetítés után régi és új filmekről, régi és új rendszerekről, régi-új problémákról, szinte elkészült alkotásokról beszélgettünk az idén 75 éves író-rendezővel.

Interjú, 2023. október 20. – írta

Távol Budapesttől, távol Bukaresttől – Beszélgetés Váta Lóránd színművésszel

Sepsiszentgyörgyön született, Marosvásárhelyen lett színész, a kolozsvári színházban vetette meg a lábát, és Budapestre jár filmet forgatni. Akár paptanár, akár szekus, akár egy szanatóriumban bukkan fel, sallangmentes alakítása erős jelenlét a vásznon. Váta Lóránd színművésszel beszélgettünk.

Interjú, 2016. november 11. – írta

Rossz nevetés – Gárdos Péter: Tréfa

Gárdos nagyon ért a gyerekekhez. Szinte minden filmjébe jut is néhány belőlük a Szamárköhögéstől a A porcelánbabán és Az igazi Mikuláson át az idei szemlén bemutatott Tréfáig. A gondosan kiválogatott és – ahogy a rendező fogalmazott – „ezer százalékig autentikus” gyerekszereplők önmagukban elviszik a balhét.

Kritika, 2009. február 6. – írta
 
Tréfa

Tréfa

Színes filmdráma, 94 perc, 2009

Rendező:
Szereplők: , Teljes filmadatlap

A Filmtett szerint:

7

A látogatók szerint:

0

Szerinted?

0

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Friss film és sorozat