Macskafogó
Ternovszky Béla
1986
Macskafogó

A Filmtett szerint: 10 10 1

10

A látogatók szerint: 0

0

Szerinted?

0

Macskafogó

Színes, kanadai, magyar, német, 96 perc, 1986
Magyar cím
Macskafogó
Eredeti cím
Macskafogó
Nemzetközi cím
Cat City
Román cím
Orașul Pisicilor

Történet

Az egerek sorsa megpecsételődött. Az X bolygón a vérszomjas macskák semmibe veszik a jogot, és az egértársadalom felszámolására törekednek. De megcsillan egy reménysugár, az egerek főtudósa feltalálja a megoldást. A titkos szolgálat azonnal aktiválja legjobb ügynökét, Grabovszkyt, hogy még időben célba jusson a tervrajz.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Ezt írtuk a filmről:

Kincs, ami nincs – A magyar filmzene története

A filmzenei szakirodalom egyik legizgalmasabb kérdése, hogy a Hollywood-központú szemlélet mellett milyen szinten lehet szegmentálni a filmzene világát.

Publicisztika, 2016. április 10. – írta

A magyar animáció fénykora – Kis magyar filmtörténet

„Nem ismerek olyan műfajt vagy területet ebben az országban, amely az elmúlt fél évszázadban nagyobb teljesítményre lett volna képes, mint az animációs filmművészet. Nem ismerek olyan magyar műhelyt, amely a kiváló tehetségek olyan sokaságát gyűjtötte volna egybe, mint a Pannónia Filmstúdió..." (Hankiss Elemér, 1999.)

Tanulmány, 2000. június 15. – írta

A magyar rajzfilmművészet – Az animációs film története 4/3.

A magyar animáció hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évekbeli műveit és művészeit a nemzetközi szakma ma is számon tartja és elismeri. A magyar alkotóműhelyek azonban inkább csak elindítani, mint megtartani tudták a hazai rajzfilmeseket, akik gyakran külföldön kamatoztatták tehetségüket. Így a magyar animáció nem tudta megőrizni nemzetközi, vezető pozícióját, nem tudott hosszú távon stílusteremtő maradni. Ennek ellenére a magyar animáció gazdag történelemre tekinthet vissza, a legínségesebb időkben is képes egyéni stílust megtalálva maradandót alkotni.

Tanulmány, 2002. november 15. – írta

Geggel fűszerezve az igazi – Közönségtalálkozó Ternovszky Bélával

Vakáción a Mézga család, Macskafogó, Pumukli – és 22 év elteltével tavaly készült el Macskafogó 2 – A sátán macskája, melynek vegyes visszhangja volt a magyarországi médiában. Jakab-Benke Nándor a folytatásról, elvárásokról, illetve az animációsfilm-készítésről kérdezte Ternovszky Béla rendezőt.

Beszámoló, 2008. október 23. – írta
Támogass egy kávé árával!
 

A Filmtett szerint:

10

A látogatók szerint:

0

Szerinted?

0

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat