Címke: ostrom

Cannes-ban díjazták, Karlovy Vary-ban vetítik az Ostromot

2019. június 25. – írta

Kovács István Ostrom című – korábban diák Oscar-díjjal kitüntetett – diplomafilmje a hétvégén megkapta Cannes-ban az Európai Reklámfilm-producerek Szövetségének Young Director Award nevű díját a legjobb hat percnél hosszabb diplomafilmek kategóriájában. A kisfilmet a pénteken kezdődő csehországi Karlovy Vary-i filmfesztivál is műsorra tűzte.

„A női tartás olyan titok, amire férfiként nagyon kíváncsi vagyok” – Beszélgetés a diák-Oscar-díjas Kovács Istvánnal

2018. november 1. – írta

Idén sem maradtunk Oscar nélkül: egy idegen nyelvű (Saul fia) és egy kisfilmes (Mindenki) díj után most diák-Oscart nyert magyar rendező. De mi is az a diák-Oscar? És hogyan jön a magyar diplomafilmhez Angelina Jolie? Kovács Istvánnal a vajdasági gyerekkoráról, a háttérben zajló délszláv háborúról, és persze a szarajevói ostrom alatt játszódó, Oscar-díjas kisfilmjéről beszélgettünk.

Az Egy nap nagydíjat nyert Luxemburgban

2018. október 22. – írta

Először nyert magyar film nagydíjat a luxemburgi CinEast filmfesztiválon: Szilágyi Zsófia elsőfilmje, a Cannes-ban és Szarajevóban is díjazott Egy nap kapta az elismerést.

Magyar film nyert Diák Oscart - huszonhét éve először

2018. október 12. – írta

Huszonhét év után újra magyar diplomafilm nyert Diák Oscar-díjat (Student Academy Award). Kovács István az Ostrom című diplomafilmért vehette át helyi idő szerint csütörtök este Los Angelesben az Amerikai Filmakadémia Bronz Diák Oscar-díját, közölte a Magyar Nemzeti Filmalap.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Friss film és sorozat