Címke: benicio del toro

A megrendült bizonyosság – Grant Singer: Reptile / Hidegvér

2023. október 19. – írta

Hová tűntek a mozikból a klasszikus tapintású, mégsem poros, kíméletlen, ámde nem öncélú detektívthrillerek? Lehetetlen megjósolni, meddig tart a műfaj tengerentúli uborkaszezonja, a hiány mindenesetre egyre mohóbb vágyat érlel bennünk. Grant Singer rendezői bemutatkozása pedig csak részben képes megfelelni az elvárásainknak.

Havanna többet érdemelne – Benicio Del Toro, Gaspar Noé et alii: 7 días en La Habana / Havanna, szeretlek

2012. szeptember 10. – írta

Jelenleg a városfilmek fékezett habzású utóéletének lehetünk szemtanúi olyan turisztikai reklámszkeccsek képében, mint a Párizst, vagy New Yorkot elcsöppenésig szerető félsikerek. Ezek a filmek csupán töredezett formájukban és témájukban hasonlíthatók össze Ruttmann alapművével (vagy esetleg az Ember felvevőgéppel és a Nizzáról jut eszembe egyes aspektusaival). Ezek a filmek – miként a Havanna, szeretlek – nem hiteles kordokumentumok, csak annak szeretnének látszani. Továbbá a Ruttmann által csúcsrajáratott objektivitás sem jellemzi őket, mely a mai napig sokkal jobban működő eszköz lenne egy-egy városimázs megalkotására, mint a turizmust és képeslapiságot felpiszkáló gyermeteg fikciók.

Rendezőként mutatkozik be Benicio del Toro

2011. március 7. – írta

Rendezőként első filmjét jegyzi Benicio del Toro Oscar-díjas színész, aki péntektől a kubai fővárosban forgatja Siete días en La Habana (Hét nap Havannában) című alkotása egyik fejezetét. (MTI)

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat