Ligosztájeva Annamária

Ligosztájeva Annamária

1987-ben született Budapesten, a debreceni Svetits Katolikus Gimnáziumban érettségizett. Jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem filmelmélet-filmtörténet, magyar, illetve orosz szakos hallgatója.

Írásai a Filmtetten (6)

„Kitárul a látóhatár” – A Fantázia – a mérföldkő

2009. december 7.

A Disney-stúdió számára a 30-as években ritka szerencsés közelségébe került egymással művészi minőség és szélesebb közönségízlés. A rövidfilmek gazdasági szerepe azonban megrendülni látszott, és Walt Disney felismerte, ideje áttérni az egészestés rajz-játékfilmekre. Az elsőként elkészült Hófehérke és a hét törpe (1937) hatalmas profitot hozott a vállalatnak, nem beszélve arról, hogy mind a kritika, mind a közönség szuperlatívuszokban nyilatkozott róla.

„Lassan elkezd megszólalni” – Beszélgetés Horváth Lilivel

2009. április 20.

A Napszúrás a 40. Magyar Filmszemlén egyike volt a komoly szellemi teljesítményt felmutató kisjátékfilmeknek. Horváth Lili markáns drámája olyan szerzőt sejtet, aki rendkívüli erővel, elszántsággal és igényességgel dolgozik. Ezt illusztrálják filmjei (a 2006-os Vakáció és a 2007-es Uszodai tolvaj), és talán a vele készült beszélgetés is.

„Jól fogok aludni” – Gelencsér Gábor a filmszemle tévéfilmjeiről

2009. február 5.

Idén új szekcióval bővült a filmszemle versenyprogramja. Korábban a televíziós alkotások külön mustrán szerepelhettek, néhány éves szünet után azonban most a szemlén találtak újból fórumra. Ennek apropójából Gelencsér Gáborral, a szekció zsűrielnökével beszélgettünk.

Kisfilmekről szabadon – Szemelgetés a 40. Magyar Filmszemle rövidfilmjeiből

2009. február 3.

Az idei filmszemlén különösen finom (film)falatok közül csemegézhetett a nagyközönség. Az összesen 8 kisjátékfilmes blokk keretein belül, látványvilág és mondanivaló tekintetében igen változatos műveket szemlélhettünk. Mivel szinte mindegyikben volt valami különleges, joggal mondhatjuk: igazán jól járt, aki a kisfilmek megnézése mellett döntött.

Ligosztájeva Annamária

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Friss film és sorozat