Nem versenyezhet Emmyért az Obi-Wan Kenobi sorozat Nem versenyezhet Emmyért az Obi-Wan Kenobi sorozat

Nem versenyezhet Emmyért az Obi-Wan Kenobi sorozat

Jó eséllyel csak 2023-ban indulhat a legfontosabb amerikai televíziós díjakért az Obi-Wan Kenobi című Csillagok háborúja-spinoff.

Sith gonosztevők, jedik és fénykardok a Tatuin bolygó végeláthatatlan sivatagában: május 27-én mutatják be az Obi-Wan Kenobi című hat részes tévésorozat első két epizódját. A következő részek heti rendszerességgel, szerdánként lesznek láthatók a Disney+ kínálatában. 

A sorozat sztorija 10 évvel a Csillagok háborúja 3 – A sith-ek bosszúja után zajlik, amikor Anakin Skywalker átáll a sötét oldalra és Darh Vaderré válik. A széria rendezője Deborah Chow, aki egyebek mellett a The Mandalorian első évadjából is rendezett két részt, s ezzel az első élőszereplős női rendezővé vált a Star Wars-univerzumban.

Mivel az Obi-Wan Kenobi utolsó részének csak június 22-én lesz a premierje, idén éppen hogy lecsúszik a Primetime Emmy-díjak versenyéről, abban ugyanis csak 2022. május 31. előtt bemutatott produkciók indulhatnak. Van ugyan egy kiskapu a Primetime Emmy szabályzatában: az alkotók privát platformon június 16-áig, az Emmy-szavazás kezdetéig elérhetővé tehetik az „Emmy-akadémia” több mint 20 000 szavazója számára az utolsó két részt is, azok végleges verziójában, de egyelőre a Disney+ nem jelentette be, hogy élne ezzel a lehetőséggel – írja a Variety.

Az sem lenne meglepő, ha a Disney újraütemezné a bemutatókat, 2019-ben pl. a Hulu döntött így. Bár nem indulhatott a legjobb drámasorozat címéért, a döntés megérte: A szolgálólány meséjének (The Handmaid's Tale) első évadja nyolc kategóriában nyert díjat.

Véletlen egybeesés az Emmyk háza táján, hogy a bemutatásra váró Star Wars-sprinoff sorozat főszerepét Ewan McGregor alakítja, aki a tavaly a Halston című rövid tévésorozat főszereplőjeként nyert Emmyt.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ma tölti a negyvenet Henry Cavill. Melyik a kedvenc szereped tőle?

Szavazó

Ma tölti a negyvenet Henry Cavill. Melyik a kedvenc szereped tőle?

Friss film és sorozat