Négy kategóriában is magyar film nyert Portóban Négy kategóriában is magyar film nyert Portóban

Négy kategóriában is magyar film nyert Portóban

Bergendy Péter megkapta a legjobb rendezés díját a Post mortemért, Zánkay Piros pedig a legjobb forgatókönyv díját hozta el a 41. Fantasporto Nemzetközi Filmfesztiválról. Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című romantikus filmdrámája a Rendezők Hete legjobb filmje, a főszerepet alakító Stork Natasa pedig a legjobb színésznő lett.

A Post mortem tavaly októberben indult el a fesztiválokon, a horrorfilmek legnagyobb presztízsű nemzetközi seregszemléje és a varsói fesztivál is meghívta válogatásába, Triesztben a RAI4 televízió különdíját, valamint a Méliès zsűri elismerő oklevelét is elnyerte. Az első világháborút követő spanyolnátha járvány idején játszódó kísértetfilm főszereplői Klem Viktor és Hais Fruzsina, mellettük Anger Zsolt, Schell Judit, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Nagy Mari, Tóth Ildikó, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor látható.

Horvát Lili alkotása, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, kiemelkedő sikert aratott itthon és külföldön egyaránt, Varsótól Chicagóig díjazták a filmfesztiválok és január végén az amerikai bemutató alkalmával nagy lelkesedéssel fogadták az Egyesült Államok filmkritikusai. Legutóbb Clevelandben nyerte el a legjobb közép-kelet-európai filmért járó elismerést. A film Európa-szerte, Kanadában, Latin-Amerikában és Ausztráliában is látható lesz a közeljövőben.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Friss film és sorozat