Mindent a múltról, jelenről, jövőről: szakmai programok a Friss Húson Mindent a múltról, jelenről, jövőről: szakmai programok a Friss Húson

Mindent a múltról, jelenről, jövőről: szakmai programok a Friss Húson

Karriertanácsadás, filmelemzés, múltidézés, filmforgalmazás, tudománykommunikáció: mindebbe belekóstolhatnak idén a Friss Hús fesztivál szakmai programjainak résztvevői.

Food stylist mesél a filmekben megjelenő ételekről, bemutatkoznak a múlt rövid klasszikusai, emellett szó lesz a mesterséges intelligencia előretöréséről, a közösségi finanszírozásról, a virtuális valóságról, a filmzenéről és arról is, hogy hol és hogyan lehet sikeresen pályázni. Visszatér a pitchfórum, a fesztiválra beválogatott rövidfilmek rendezői pedig kötetlen beszélgetésre várják az érdeklődőket.

„A Friss Hús filmfesztivál számára a legnagyobb érték a tehetség és alkotói erő párosa, a legnagyobb ellenség pedig a belterjesség és a tudatlanság kettőse – ez hajt minket abban, hogy évről évre gazdagabb szakmai programsorozatot állítsunk össze, amelyben az AI és a food styling is elfér, a lényeg, hogy releváns legyen a közönségünknek – hosszú távon pedig a kreatív filmkészítésnek” – idézi Deák Dánielt, a Friss Hús alapítóját és fesztiváligazgatóját a Friss Hús közleménye. 

A filmfesztivál május 30-án kezdődik és június 5-ig tart a budapesti Puskin moziban: a szervezők a legjobb magyar és nemzetközi rövidfilmek mellett inspiráló szakmai programokkal, beszélgetésekkel, előadásokkal és workshopokkal is készülnek. A fesztiválozók rangos hazai és külföldi szakembereket és alkotókat megszólaltató eseményeken ismerkedhetnek meg a filmszakma számos területének titkaival.

A fiatal filmesek új projektjeik bemutatására kapnak lehetőséget Magyarország egyetlen rövidfilmes pitchfórumán, a Friss Pitchen. A Friss Csillagok, Gellért Dorottya és Ionescu Raul a filmszínészi pálya kihívásairól és szépségeiről mesélnek.

Gellért Dorottya és Ionescu Raul „friss csillag” lesz

2024. április 16.

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál két éve hozta létre a Friss Csillag programot, amellyel sokoldalú pályakezdő színészekre kívánják felhívni a figyelmet. Nagy Katica és Váradi Gergely (2022), illetve Tóth Zsófia és Babinchak Atanáz (2023) után Gellért Dorottya és Ionescu Raul is Friss Csillag lesz. 

Olvasd tovább  

Szakértők elemzik a rövidfilmek és egész estés filmek dramaturgiája közötti különbségeket. Megtudhatjuk, milyen a jó filmzene, mi a különbség a rövidfilmek és az egész estés filmek dramaturgiai felépítése között, emellett az is kiderül, hogy mit csinál a food stylist, és hogyan használható a film a tudománykommunikációra. A filmek elő- és utóélete is szóba kerül: az európai pályázati rendszereket sikeres projektekkel pályázó alkotók elemzik, a fesztiváloztatással kapcsolatos tippeket és információkat felvonultató beszélgetésen pedig nemzetközi szakemberek osztják meg tapasztalataikat. A régi filmek rajongói ezúttal rövid klasszikusokkal ismerkedhetnek meg, és a vetítés után meg is beszélhetik a látottakat. A pályakezdő filmkészítők karriertippeket kaphatnak telekommunikációs marketingvezetőtől. A Puskin mozi felső emeletén kiépített VR-szobában lenyűgöző virtuálisvalóság-tartalmakkal várják a fesztiválozókat, a versenyprogramban bemutatott magyar premierek alkotói pedig egy kávé mellett várják kötetlen beszélgetésre a közönséget.

A szakmai programokon való részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött, a fesztivál honlapján lehet róluk többet olvasni.

(a Friss Hús közleménye)

Címkék
Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat