Karácsony előtt tíz nappal jön A hobbit Karácsony előtt tíz nappal jön A hobbit

Karácsony előtt tíz nappal jön A hobbit

Nyilvánosságra hozta A hobbit-trilógia epizódjainak pontos címét és bemutatásuk időpontját a hét végén a Warner Bros. és az MGM filmstúdió.

A J.R.R. Tolkien A hobbit című regényéből készült 3D-s filmtrilógia első epizódja 2012. december 14-én debütál The Hobbit: An Unexpected Journey (a magyar mozikban: A hobbit – Váratlan utazás) címmel. A produkciót egy évvel később, 2013. december 13-án a The Hobbit: The Desolation of Smaug című rész követi, a trilógia záró darabját, a The Hobbit: There and Back Again címűt pedig a korábban tervezettnél korábban, 2014. július 18-tól láthatják a nézők.

A Peter Jackson által rendezett hobbit-feldolgozást eredetileg két részben szánták a mozikba, ám az új-zélandi filmes és a produkció mögött álló filmstúdiók júliusban bejelentették, hogy az anyag gazdagsága miatt inkább három részben forgalmazzák a filmet.

A hobbit Tolkien A Gyűrűk Ura című regénytrilógiájának előzményeit meséli el. A forgatókönyvet is jegyző Jackson, aki 10 éve Oscar-esővel jutalmazott filmtrilógiát forgatott A Gyűrűk Urából, az új fantáziaeposz cselekményét összehangolta korábbi munkájával. A hobbit főhősét, Zsákos Bilbót Martin Freeman brit színész alakítja, a szereposztásban pedig számos olyan színész megjelenik, aki A Gyűrűk Urában is játszott.

A térhatású vetítésen kívül a film érdekessége, hogy Jackson a digitális technika lehetőségeivel élve a felvételnél megduplázta a másodpercenkénti képmennyiséget.

(hvg.hu/MTI)

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Friss film és sorozat