Kaliforniában díjazták az Apró meséket Kaliforniában díjazták az Apró meséket

Kaliforniában díjazták az Apró meséket

A legjobb játékfilm díját nyerte el Szász Attila romantikus szélhámosfilmje az amerikai Ojai Filmfesztiválon.

A 22. alkalommal megrendezett Ojai Filmfesztivál közel száz alkotást mutatott be az amerikai közönségnek november elején, és a válogatás a napokban online is nézhető. A kaliforniai fesztivál szakmai zsűrije Szász Attila Apró mesék című alkotásának ítélte a legjobb játékfilmnek járó díjat.

2019-es bemutatója óta Szász Attila és Köbli Norbert mozifilmje sok nemzetközi fesztiválon szerepelt, Várna, Párma, Izmir, San Jose, Berlin és Avanca szemléin kapott díjakat. Szász Attila nem először szerepelt az Ojai Filmfesztiválon: 2005-ben a Most látszom, most nem látszom című rövidfilmjét díjazták a kaliforniai szemlén.

„...az Apró mesékben sok minden megtalálható, ami egy tisztességes amerikai noirhoz elengedhetetlen. Van például erkölcsileg igencsak megkérdőjelezhető foglalkozást űző, magányos, nagyvárosi főszereplő (Szabó Kimmel Tamás), aki újsághirdetéseket böngészve a háború miatt összetört emberekkel hiteti el pénzért vagy kosztért, hogy együtt szolgált az eltűnt fiukkal, férjükkel vagy vőlegényükkel. Akad valamirevaló femme fatale is, a kisfiával az erdő mélyi házban éldegélő csodaszép Judit (Kerekes Vica) személyében, aki annak örülne a legjobban, ha erőszakos férje (Molnár Levente) vissza sem térne a frontról, vagy ha már muszáj visszatérnie, hát legalábbis eltetetné láb alól a múltja elől a vadonba menekülő főszereplővel, akinek ezért el is csavarja a fejét.” (Teljes kritikánk itt.)

Az Apró mesék folytatja fesztiválkörútját, idén még Floridában, Alaszkában, Kijevben is versenyben lesz és online nézhető a Nemzeti Filmintézet streaming platformján, a Filmión.

(az NFI közleménye)

Címkék
Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat