Felméri Cecília is díjat kap a magyar kultúra napja alkalmából Felméri Cecília is díjat kap a magyar kultúra napja alkalmából

Felméri Cecília is díjat kap a magyar kultúra napja alkalmából

Az RMDSZ közzétette az Erdélyi Magyar Kortárs Kultúráért Díjban részesülők névsorát.

„A Romániai Magyar Demokrata Szövetség 2021-ben is köszönetet mond a magyar kultúra napján azok munkájáért, akik az erdélyi magyar kultúrát gazdagítják művészetükkel, alkotásaikkal. Ezért örömmel jelentem be, hogy idén díjban részesítjük László Noémit irodalom, Zoltán Bélát képzőművészet és Felméri Cecíliát színház-, filmművészet kategóriákban” – írta Kelemen Hunor szövetségi elnök a Facebook-oldalán. Ám a járványhelyzetre való tekintettel az RMDSZ-nek sajnos el kell napolnia az immár hagyománnyá vált Erdélyi Magyar Kortárs Kultúráért Díjátadó gálát, amit pótolni fognak akkor, amikor biztonságban összegyűlhetnek, találkozhatnak egymással és közösen ünnepelhetnek.

Felméri Cecília, a Sapientia-EMTE oktatója épp első nagyjátékfilmje, a román-magyar koprodukcióban készült Spirál premierjét várja. A filmet ősszel mutatták volna be a mozik, ám a koronavírus-helyzet miatt idénre csúszott a bemutatója.

(rmdsz.ro, kép: foter.ro)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat