Ezüst Sárkányt nyert Korom Anna kisjátékfilmje Ezüst Sárkányt nyert Korom Anna kisjátékfilmje

Ezüst Sárkányt nyert Korom Anna kisjátékfilmje

A Diamond Beauty tegnap este elnyerte az Oscar-kvalifikáló Krakkói Nemzetközi Filmfesztivál legjobb kisjátékfilmjének járó Ezüst Sárkány díjat.

A film főszereplője Mária, az 55 éves, plasztikaiműtét-függő, magányos műkörmös, aki egy napon megtalálja tinderen fiatalkori szerelmét, Kálmánt. Hamarosan találkozót egyeztetnek, de Mária átszabott arca miatt a férfi nem is sejti, hogy egykori szerelmével készül randevúzni. Mária mindent megtesz, hogy ne derüljön fény valódi kilétére és a lehető legtökéletesebb új formáját mutathassa. A Diamond Beauty főszerepét Nyertes Zsuzsa alakítja. 

Kép a Diamond Beauty című magyar kisjátékfilmből

A Krakkói Nemzetközi Filmfesztivál rövidfilmes versenyének fődíját, az Arany Sárkányt Akihito Izuhara Vidra (Kawauso) című japán filmje nyerte el. A legjobb rövid dokumentumfilm Ezüst Sárkányát a spanyol Ivan Zahínos Don Benjamínja kapta, az animációs Ezüst Sárkány a dél-koreai Seung-Hee Jungé lett a Dark Cloud Memories című filmért.

A zsűri indoklása szerint Komor Anna Diamond Beautyja „egyedi, érzelmileg és vizuálisan intenzív, egyszerre taszító és elbűvölő film, amely csavaros humorral, de a szereplők iránti tisztelettel és empátiával meséli el a történetet”. A 30 perces drámát a napokban a budapesti Friss Húson is meg lehet nézni.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat