Dokumentumfilm készül Halyna Hutchinsról Dokumentumfilm készül Halyna Hutchinsról

Dokumentumfilm készül Halyna Hutchinsról

Ő volt az az operatőr, akit tavaly októberben Alec Baldwin halálosan megsebesített egy forgatáson.

Egészestés terjedelmű dokumentumfilm készül Halyna Hutchins amerikai operatőrről. A projekt célja magánéleti és alkotói portrét rajzolni, bemutatni Hutchins életét, amely kevesebb nyilvánosságot kapott, mint korai halála. A filmet a korábban Emmyre jelölt Rachel Mason rendezi, vezető producere Julee Metz. A projekt Matt Hutchins, Halyna Hutchins özvegyének teljes támogatását élvezi, ő lesz az egyik executive producer is.

Halyna Hutchins Ukrajnában született 1979-ben, így a film is bemutatja gyerekkora helyszíneit, egy szovjet haditengerészeti bázist, aztán Kijevet, ahol beleszeretett a filmezésbe, majd az amerikai függetlenfilmes körök elismert operatőre nem lett. Az IMDb-s filmográfiája több mint 30 kreditet tartalmaz, ezek jórésze rövidfilm.

Halyna Hutchins

Az életút 2021. október 21-én, 42 éves korában ért véget, amikor épp a Rust című western-filmet forgatta egy Santa Fé-i farmon. A főszerepet alakító Alec Baldwin elsütött egy kellékfegyvert, amivel könnyebben megsebesítette a rendezőt, Joel Souzát, és halálra sebezte az operatőrt, Halyna Hutchinst. A baleset híre megrázta a szakmát, a forgatást meghatározatlan időre felfüggesztették, a család vádat emelt. A részletesen mediatizált ügy végén, idén októberben a család peren kívül megegyezett a Rust producereivel, köztük Baldwinnal, Matt Hutchins pedig executive producerként bekapcsolódik a várhatóan januárban, eredeti szereposztással újrainduló forgatás munkálataiba.

(Deadline, Collider)

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ma tölti a negyvenet Henry Cavill. Melyik a kedvenc szereped tőle?

Szavazó

Ma tölti a negyvenet Henry Cavill. Melyik a kedvenc szereped tőle?

Friss film és sorozat