Két filmtettes filmet díjaztak a hétvégén Veszprémben Két filmtettes filmet díjaztak a hétvégén Veszprémben

Két filmtettes filmet díjaztak a hétvégén Veszprémben

A Pannonfíling Mozgóképes Találkozó második helyezett alkotása és PannonPara-különdíjasa is a Filmtett Workshopon készült.

Sztercey Szabolcs Benedek 2017-es, Your Face Through the Screen című rövidfilmje egy távkapcsolat különös lezárását mutatja be. Főszereplője és barátnője között a képernyőn keresztül zajlik a kommunikáció. A lányt a róla készült telefonos felvételekkel pótolja, mintegy külön személyt hozva létre a lány digitális lenyomataiból. Hosszú idő után a lány újra hazajön, azonban a fiú már nem tud mit kezdeni az igazi, hús-vér lánnyal, így kapcsolatukból egy furcsa szerelmi háromszög lesz.

A Vér-erdő a tavalyi alkotótáborban készült, rendezője Dobi Ferenc. A történet szerint négy fiatal erdei túrára indul. Míg kettejük számára nem több a kiruccanás fiatalos szórakozásnál, kettejük, Andris és Juli kapcsolatát örökre megváltoztatja a hétvégi kirándulás. Juli olyan vallomással áll Andris elé, amivel a fiú képtelen megbirkózni. Andris nem tudja eldönteni, hogy egy beteg játék részese, vagy egy félrement sors törmelékei zúdulnak rá, egyszerre érez undort és végtelen vonzalmat a lány iránt. Juli azonban kifürkészhetetlen.

A fesztivál harmadik helyezettje Reszeli-Soós András és Bakonyi Péter filmje, a Meeting, a fődíjas és a közönség kedvence pedig Baranyi Gábor Benő Bújócska című kisjátékfilmje lett.

Az idén 13. alkalommal megszervezett fesztivál célja „találkozni azokkal az alkotókkal, filmmel kísérletező művészekkel, akik képesek megmutatni valamit abból, ami itteni, ami lokális, vagyis a miénk Azokkal, akik tudnak úgy mesélni, hogy a mi történeteink peregjenek a vásznon, hogy egy közös és közel azonos identitásízt kapjunk ezektől az alkotásoktól” – olvasható a szervezők credója a honlapon.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat