A Facebook cenzúrázza Cristina Iacob filmjét A Facebook cenzúrázza Cristina Iacob filmjét

A Facebook cenzúrázza Cristina Iacob filmjét

A Facebook tegnap letiltotta 2014 legnépszerűbb román filmje folytatásának, a szintén Cristina Iacob rendezte #Selfie69-nek a promózását szabadszájúsága miatt.

#Selfie69

A producerek tegnap vették észre, hogy nem boostolhatják a film Facebook-oldalának bizonyos tartalmait, és köztük az egyik szereplő, Dirty Yasmine fiktív naplója is, amelynek meglehetősen szabadszájúan megfogalmazott első oldala tegnap jelent volna meg.

A #Selfie-re több mint 93 200-en váltottak mozijegyet Romániában a 2014. május 9-i bemutatója után, összbevétele kb. 257 680 euró volt. A film három főszereplője, Yasmine, Roxy és Ana fogadást köt, hogy melyiküknek sikerül három nap alatt férjhez mennie. A fogadást lefilmezik, és az vírusvideóként kezd terjedni a Facebookon – ez a romantikus vígjáték bonyodalma.

A #Selfie69 folytatja Cristina Iacob hasonló című előző filmje történetét. A filmet tavaly forgatták, a CNC a költségvetés nagyjából felével, 190 000 lejjel (kb. 270 000 euróval) támogatta a projektet. Főbb szerepeibe visszatérnek az első rész színészei – Olimpia Melinte (Roxi), Vlad Logigan (Magi), Crina Semciuc (Yasmine), Flavia Hojda (Ana), Alex Călin (Brain), Levent Sali (Mihai) –, de felbukkan benne Maia Morgenstern, Dorina Chiriac, Marian Râlea, Alex Bogdan, Andrei Huţuleac és Tolea Ciumac is. A forgatókönyvet Cristina Iacob, Maria Spirache és Tudor Potra írta, az operatőr Barbu Bălăşoiu volt.

A film idén ősszel kerül a mozikba. A bemutatót előkészítő PR-osok képmutatással vádolják a Facebookot, amely kiszűri az erotikus élményeket humorosan és élénk szlengben tálaló fiktív naplót, miközben az amerikai szlenget és több hasonló oldalt elfogad.

„A Facebook újra lecsapott! Valójában a Facebooknak nincs már humorérzéke – idézi a közösségi médiával foglalkozó Cristian Şimoncát, a bloguluotrava.ro szerkesztőjét a Mediafax. – Valószínűleg van egy algoritmus, amely egyszerűen blokkol egy oldalt ha azon egy bizonyos szóval találkozik. […] Minden eset ugyanabba a dobozba kerül. Tudjuk, hogy színesebb szavakat használtunk, de végülis ugyanígy beszélünk a mindennapokban. Még nevetünk is... te, Facebook!”

A hibaüzenet így hangzott: "Your ad wasn't approved because it doesn't follow our Advertising Policies, which apply to an ad's content, its audience and the destination it links to. We don't allow ads that use profanity, or refer to the viewer's attributes (ex: race, ethnicity, age, sexual orientation, name) or harass viewers. How to fix: We recommend focusing on your product or service, rather than the audience, and/or remove the profanity from your ad and/or destination it links to. If you think your ad follows our policies, you can appeal this disapproval."

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat