Vera Drake
Mike Leigh
2004
Vera Drake

A Filmtett szerint: 8 10 1

8

A látogatók szerint: 0

0

Szerinted?

0

Vera Drake

Színes, angol, francia, 125 perc, 2004
Eredeti cím
Vera Drake

Történet

50-es évek, London. Itt él Vera Drake és családja. Nem gazdagok, mégis a maguk egyszerű, szerény módján boldogok, legfőképp, mert a család összetartó. Vera takarítónő, a férje, Stan a bátyja műhelyében autószerelő, az egyik fiuk, Sid egy szabómester alkalmazottja, a lányuk, Ethel egy villanykörték tesztelését végző gyárban dolgozik. Az önfeláldozó Vera azonban még mást is tesz. Valami olyat, amit titokban tart még a családja előtt is. Amit tesz, azt soha nem pénzért, hanem tisztán könyörületből teszi - egész egyszerűen olyan ember, aki mindig és mindenütt motivációt érez, hogy ott segítsen az embereknek, ahol csak tud. Vera Drake szabadidejében részvéttel teli "angyalcsináló", azaz fiatal nőknek segít nem kívánt terhességük megszakításában. Amikor az egyik ilyen fiatal lányt a magzatelhajtás után sürgősen kórházba kell vinni, a rendőrségi nyomozás során a szálak Verához vezetnek, és Vera világa összeomlik.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Ezt írtuk a filmről:

Áldatlan állapotok – Az abortusz témája a kortárs játékfilmben

A korábbi évtizedek klasszikusaival szemben a kortárs alkotók biztosra mennek: kényes bioetikai kérdések mélyre ható feszegetése helyett inkább az érzékenyítést és az agitációt választják.

Tanulmány, 2022. augusztus 6. – írta

Angyalcsinálás a konyhában – Mike Leigh: Vera Drake

Kifinomult, mély emberismerettel, szociális érzékenységgel ábrázolt becsületes szegények, kedvesen esetlen munkások, kis emberi történetek világa elevenedik meg Mike Leigh minden filmjében. Legújabb, nagy fesztiválsikereket megért munkája, enyhe hangsúlybeli eltolódással ugyan, de ezt a sort folytatja.

Kritika, 2005. június 15. – írta
Támogass egy kávé árával!
 
Vera Drake

Vera Drake

Színes bűnügyi, filmdráma, 125 perc, 2004

Rendező:
Szereplők: , , , , , , , Teljes filmadatlap

A Filmtett szerint:

8

A látogatók szerint:

0

Szerinted?

0

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat