BlackBerry
Matt Johnson
2023
BlackBerry

A Filmtett szerint: 8 10 1

8

A látogatók szerint: 0

0

Szerinted?

0

BlackBerry

Színes, kanadai, 120 perc, 2023
Eredeti cím
BlackBerry

Történet

A kilencvenes évek végén két régi haver, Mike Lazaridis és Douglas Fregin egy tengődő hardvercég alapítói. Lazaridis minden jel szerint technikai zseni, de képtelen céget vezetni, terméket prezentálni, befektetőket szerezni, általában emberek között létezni. Douglast pedig inkább érdekli, hogy minél több Tini nindzsa teknőcös dolgot szerezzen be magának, és hogy amikor baj van, megnézzék A frigyláda fosztogatóit. Pont olyanok, ahogy elképzeljük egy ezredfordulós startup szereplőit. De egy balul sikerült pitch után csatlakozik hozzájuk egy echte üzletember, Jim Balsillie, aki tudja, hogyan kell befektetőket szerezni, és nem nyolcvanas évekbeli filmekből idéz hétköznapi beszélgetésekben. Balsillie tudja, hogy Lazaridisnek van egy bomba jó termékterve: egy telefon, amin lehet e-mailezni is. Az ötlet forradalmi, Lazaridis meg is tudja valósítani, Balsillie el is tudja adni, a BlackBerry pedig egy rövid ideig a világ csúcsán lesz, ami az okostelefonokat illeti... 

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Ezt írtuk a filmről:

A világ második legjobbja – Matt Johnson: BlackBerry

Az utóbbi időben megszaporodtak a gigantikus világmárkák mögötti lángelmék életét és a bombaötlet megszületését főleg az amerikai sikernarratíva mentén taglaló filmek. A BlackBerry is egy ilyen brand movie, de mivel mára egy szinte teljesen kifutott technológiáról szól, egyszerre ironikus dicshimnusz és őszinte nekrológ a világ iPhone előtti legjobb okostelefonjáról.

Kritika, 2023. december 3. – írta
 
BlackBerry

BlackBerry

Színes életrajzi, filmdráma, vígjáték, 120 perc, 2023

Rendező:
Szereplők: , , , Teljes filmadatlap

A Filmtett szerint:

8

A látogatók szerint:

0

Szerinted?

0

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Friss film és sorozat