Vácz Péter

Vácz Péter

1988-ban született Budapesten. Tanulmányait a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola tervezőgrafika szakán kezdte, majd a Moholy- Nagy Művészeti Egyetemen animáció szakán folytatta, ahol BA (2010) és MA (2012) diplomáját szerezte. MOME-s tanulmányai alatt részt vett az ASF nemzetközi animációs produkciós workshopon és elvégzett egy professzionális 3D animátori képzést Dániában. BA diplomafilmjét (Patakiskola) több mint 20 nemzetközi fesztiválon vetítették, MA diplomafilmje, a Nyuszi és Őz pedig számos nemzetközi fesztiválon szerzett rangos díjakat, beleértve a Magyar Filmkritikusok Díját, egy különdíjat a Cannes Lions-i Fiatal Rendezők Díján, a gyerekzsűri díját Annecy-ban és a legjobb forgatókönynek járó díjat Rió-ban az Anima Mundin.

Filmjei a Filmtetten

Párnaarc

Színes kisjátékfilm, 11 perc, 2017
Rendező, Forgatókönyvíró

A zárkózott Béla hotelszobájának magányában egy párnafigura társat kreál magának, de az ismeretlen szobalány újra meg újra elágyazza újdonsült barátját.

Az animációsok furák

Színes animációs film, 2 perc, 2016
Rendező

Belépő feladatként a tábor animációs csapatának minden tagja húzott egy szót, és zsírkrétával pár másodperces animációt készített, amelyet mindenki maga narrált. Az eklektikus filmecske rászolgált Az animációsok furák címre.

Szignál 2016

Színes animációs film, 1 perc, 2016
Rendező

Egy forgatáson sosem alakul minden a terveknek megfelelően. De ennyire?!

Dear John

Színes , 4 perc, 2016
Rendező, Forgatókönyvíró, Animátor

Egy fiú és egy lány kirándulni indul a hegyekbe. Útjukat egy különös, fekete macska szakítja meg. Becsalja őket az erdő sűrűjébe, ahol sötét titkok várnak rájuk.

Elolvasom a kritikát

James – All I’m Saying

Színes , 4 perc, 2014
Rendező, Animátor

Egy sámánmaszk mögé rejtőzött férfi útnak indul, hogy megkeresse egy váratlanul elhunyt nő szellemét, mivel az evilági búcsúra már nem volt lehetősége. Képek a filmből

Mese (Tale)

Színes animációs film, 7 perc, 2014
Operatőr

Rajzfilm Lenocskáról, Vanykáról, a királyról, a királynőről, a rablóról, az őrökről, a lóról, a kovácsról, a tűzoltóparancsnokról meg a feleségéről Danyiil Harmsz írása nyomán. Képek a filmből

Elolvasom a kritikát

Vácz Péter

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Friss film és sorozat