Pirisi László

Filmjei a Filmtetten

Akik maradtak

Színes filmdráma, tévéfilm, 83 perc, 2019
Zene

Egy kamaszlány és egy középkorú férfi egymásra találásának megható hangvételű története a második világháború után. Mindketten sokat veszítettek, és mindketten szeretnének új életet kezdeni, miközben körülöttük már a Rákosi-rendszer diktatúrája alakul. Vajon túl lehet-e élni a múlt és a jövő tragédiáit, ha összekapaszkodnak azok, akik még megmaradtak?

Elolvasom a kritikát

Susotázs

Színes vígjáték, rövidfilm, 17 perc, 2018
Zene

A két magyar szinkrontolmács napja úgy indul a prágai nemzetközi hűtőgépgyártó konferencián, mint bármelyik másik munkanap. Próbálják kitalálni, ki is lehet az az egyetlen személy, aki az ő csatornájukat hallgatja, majd igyekeznek felhívni magukra a számításba jöhető csinos nő figyelmét. Az események azonban több, nem várt fordulatot vesznek.

Kapcsolódó cikk:

Az expedíció

Fekete-fehér kisjátékfilm, filmszatíra, 11 perc, 2014
Zene

Fekete-fehér filmszatíra egy parlamenti képviselő kalandjairól, akit némi felkészítés után kitesznek a választói közé. Kép a filmből

Újratervezés

Színes kisjátékfilm, 12 perc, 2013
Zene

Egy idős pár a forgalomban. A nő fecseg, riogat, irányít. Egyszerre közlekedési rendőr, GPS és helyszíni közvetítő. A férfi hol morog, holkifakad. Ez a világuk rendje. De ez élet folyamatos újratervezés…

Legenda

Színes kisjátékfilm, 7 perc, 2012
Zene

Városi legenda a nyugdíjas tanárnőről, szerelemről, méltóságról.

Finálé

Színes kisjátékfilm, 8 perc, 2011
Zene

Két férfi, egy eset, egy este.

Rózsaszín sajt

Színes vígjáték, 93 perc, 2009
Zene

A nőgyógyász, nagy dumás, szoknyapecér apuka, Tibor egyedül neveli a 19 éves Danit. Az apa egy kicsit önző, hedonista, hiú és sikerorientált, a fiú pedig szelíd, romantikus alkat, aki nem a szexet, hanem a szerelmet keresi. Tibor megpróbálja képére formálni a fiát, aki emiatt Franciaországba szökik a művész nagybácsihoz.

Kapcsolódó cikkek:

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Friss film és sorozat