Címke: vaslady

A barátságon innen – Matthew Warchus: Pride / Büszkeség és bányászélet

2015. január 6. – írta

A Büszkeség és bányászélet magyar címe kivételesen igen ötletes. E filmben nem csak bányász szakszervezetisek és melegjogi aktivisták találnak egymásra kapcsolatuk kezdeti nehézségei után (már-már egy Austen-regény módjára), de két angolszász mozis zsáner, a brit „mosogatódráma” és a queer film is jól megfér egymás mellett.

Asszony a talpán – Phyllida Lloyd: The Iron Lady / A Vaslady

2012. május 4. – írta

Az utóbbi években a filmipar mintha növekvő érdeklődéssel fordulna az Egyesült Királyság közelmúltja és (többé-kevésbé) jelene felé. II. Erzsébet királynő és édesapja, VI. György király után most a szovjetek által Vasladynek „elkeresztelt” Margaret Thatcher is megérkezett a gyöngyvászonra (és érthetetlen késéssel a romániai mozikba) – a brit monarchiát mindig is leplezetlen rokonszenvvel figyelő recenzens számára pedig ez üdvös fejlemény.

Huncut reklámfogással kampányolnak Meryl Streep Oscarjáért

2012. február 8. – írta

A Vaslady amerikai moziforgalmazója egy harmadik félen keresztül küldött szét körlevelet az amerikai filmakadémia szavazóinak, amelyben az állt: Meryl Streep 29 éve nem kapott Oscart – tenni kell valamit ezellen. Az e-mail miatt sokan felháborodtak, de nem volt szabályellenes – állapítja meg a Reuters.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Friss film és sorozat