Címke: fipresci

A nomádok földje nyerte idén a nemzetközi kritikusszövetség nagydíját

2021. augusztus 18. – írta

A Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége (FIPRESCI) nagydíjával tüntet ki minden évben egy-egy kiemelkedő filmalkotást, amelyet a szövetség tagjai az év legjobbjaként értékelnek. A 2020. július 1-je óta bemutatott filmek közül 593 kritikus választotta ki a kedvencét; a legnépszerűbbnek Chloé Zhao A nomádok földje (Nomadland) című alkotása bizonyult.

A Roma kapja a filmkritikusok nagydíját 2019-ben

2019. augusztus 29. – írta

Szeptember 20-án, a 67. San Sebastián Nemzetközi Filmfesztivál keretében adják át a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének (FIPRESCI) nagydíját. A Grand Prix-t a 2018 júliusa óta bemutatott nagyjátékfilmek közül a Roma, Alfonso Cuarón filmje kapta.

Német vígjáték nyerte a FIPRESCI fődíját

2016. augusztus 26. – írta

Maren Ade német rendezőnő vígjátéka, a Toni Erdmann nyerte el a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének (FIPRESCI) fődíját, Németország pedig ezt a filmet nevezi a 2017-es Oscar-versenybe.

A 90 éves FIPRESCI-t ünneplik Bariban

2015. március 23. – írta

Idén ünnepli alapításának 90. évfordulóját a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége, a FIPRESCI. Ez alkalomból a március 21. és 28. között megrendezendő Bari Nemzetközi Filmfesztivál programját a szervezet ünneplésének szenteli.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat