Címke: filmtettfeszt 2009

Véget ért a Filmtettfeszt

2009. november 2. – írta

Tegnap éjjel Keményffy Tamás Mázlijával zárult a 9. Filmtettfeszt. Az elmúlt négy nap nem szűkölködött a legváltozatosabb magyar filmekben, ráadásul a születésnapi torta is emlékezetesen finomra sikeredett, a tegnap esti közönségtalálkozón pedig Szabó Simon, Czomba Albert és Antal József vezette be a nézősereget a Papírrepülők kalandos háttérvilágába. A beszélgetés átirata és a részletes fesztiválbeszámoló hamarosan olvasható lesz a honlapon!

Utolsó nap a Filmtettfeszten

2009. november 1. – írta

Mint minden jó dolog általában, úgy a Filmtettfeszt is egyszer véget ér, pontosabban ma éjjel. Azelőtt viszont, 12 órakor érdemes ellátogatni a Sapientia – EMTE (Bocskai-ház, Óváry-terem) épületében tartandó könyvbemutatóra, majd az utána következő ünnepélyes tortabontásra, ahol finom falatokkal ünnepeljük a Filmtett 9. születésnapját. 14 órától diákfilmek lesznek terítéken (a Sapientia – EMTE, MOME, PKE egyetemek diákjaitól), 18 óra 30 perctől Török Ferenc Koccanás című alkotása lesz látható, majd 20 órától Szabó Simon filmje, a Papírrepülők kerül levetítésre. A film után közönségtalálkozóra is sor kerül, melyen részt vesz majd Szabó Simon, a film rendezője, valamint operatőre, Czomba Albert. A Filmtettfeszt a 22 órától kezdődő Mázlival zárul.

Elmarad a maszkmesteri workshop!

2009. október 31. – írta

Sajnálatos módon elmarad a maszkmesteri workshop, melyre holnap reggel 10 órától került volna sor a Sapientia – EMTE (Bocskai-ház, Óváry-terem) épületében. Minden kedves érdeklődőtől ezúton is elnézést kérünk, alternatívaként pedig ajánljuk az ugyancsak 10 órakor kezdődő Egon & Dönci című animációs filmet, melyet a Győzelem moziban lehet megtekinteni.

Elkezdődött a 9. Filmtettfeszt – Közönségtalálkozó Bálint Ibolyával és Székely Róberttel

2009. október 30. – írta

Tegnap, október 29-én rajtolt a 9. Filmtettfeszt. Első nap erdélyi dokumentumfilmeket láthattunk: Bálint Ibolya, Domokos János és Székely Róbert műveit. Az érdeklődés meglehetősen nagy volt, a vetítést követő közönségtalálkozón pedig Csoma Emőke kérdezett a két jelen lévő rendezőtől, Bálint Ibolyától és Székely Róberttől.

Filmtettfeszt – második nap!

2009. október 30. – írta

A tegnapi teltházas Német Est után ma csupa magyar kis- és nagyjátékfilmé a mozivászon! Délután 15 órától dokumentumfilmeket vetítünk, 18 óra 30 perctől a kisjátékfilmek kerülnek előtérbe, 20 órától pedig igazi sikerfilmek várják a kikapcsolódni vágyókat. Gigor Attila A nyomozó című alkotásával, Herendi Gábor pedig a Valami Amerika 2.-vel próbál majd felhőtlen szórakozást nyújtani. A belépés továbbra is minden vetítésre ingyenes, részletek és a fesztivál programja elérhető a Filmtettfeszt oldalán. Mindenkit szeretettel várunk!

Ma startol a Filmtettfeszt!

2009. október 29. – írta

Ma délután 15 órától, a Győzelem moziban, erdélyi dokumentumfilmek vetítésével veszi kezdetét a 9. Filmtettfeszt. A fesztivál hivatalos megnyitója 18 órakor lesz, melyet Zsigmond Dezső Vadlány – Boszorkánykör című filmje, majd a Német Est keretén belül Fatih Akin A másik oldalon és Veit Helmer Abszurdisztán című alkotása követ. A belépés minden vetítésre ingyenes, további részletek és a fesztivál programja elérhető a Filmtettfeszt weboldalán. Mindenkit szeretettel várunk!

Gyerekmatiné a Filmtettfeszten

2009. október 25. – írta

Idén egy különleges vetítés várja a Filmtettfeszt legfiatalabb (és nemcsak!) nézőit: október 31-én, szombaton délelőtt 10 órától, a maszkmesteri workshoppal párhuzamosan, a Győzelem moziban Magyar Dániel és Magyar Ádám Egon & Dönci című animációs nagyjátékfilmjét vetítjük. A kelekótya űrhajós és kétbalkezes társának kalandjai után a gyerekeket egy igazán egyedi meglepetés várja. A részvétel ingyenes, további részletek és a fesztivál programja elérhető a Filmtettfeszt weboldalán!

Maszkmesteri workshop a Filmtettfeszten

2009. október 20. – írta

A kíváncsiak és a kísérletező kedvűek egy igazán speciális workshopon vehetnek részt az idei Filmtettfeszten. Az október 31-én, szombaton reggel 10 órától kezdődő maszkmesteri workshopot Gaál Péter maszkmester fogja vezetni, és akár még belőled is zombit faraghat! A workshop keretén belül lesz egy elméleti rész (filmtörténeti áttekintés a maszkmesterség szemszögéből, a szakma infrastruktúrális felépítése, technikai összefüggések az sfx-ben, a digitális effektek és azok hatása a maszkmester munkájára) és egy gyakorlati rész (a sminkelés alapjai a filmezésben, öregítési alaptechnikák, egyszerűbb sebek elkészítése). A helyszín a Sapientia – EMTE (Bocskai-ház, Óváry-terem) épülete, a részvétel ingyenes. További részletek és a fesztivál programja elérhető a Filmtettfeszt weboldalán!

Friss film és sorozat

 • Ők (Men)

  Színes filmdráma, horror, sci-fi, 100 perc, 2022

  Rendező: Alex Garland

 • Háromezer év vágyakozás

  Színes fantasy, filmdráma, romantikus, 108 perc, 2022

  Rendező: George Miller

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Friss film és sorozat

 • Ők (Men)

  Színes filmdráma, horror, sci-fi, 100 perc, 2022

  Rendező: Alex Garland

 • Háromezer év vágyakozás

  Színes fantasy, filmdráma, romantikus, 108 perc, 2022

  Rendező: George Miller