Címke: cannes 2010

Vegyes és vágatlan – 63. Cannes-i Filmfesztivál, 2010. május 12–23.

2010. május 26. – írta

Kevesebb sztár, nehezen induló és hamar lecsengő fesztiválhangulat, némi meglepetés-díj, vegyes, de szinte kivétel nélkül túl hosszú filmek. Röviden így lehetne összefoglalni a vasárnap lezáródott 63. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivált. A Variety nevű szaklap szerint a forgalmazók vásárlókedve is lassan jött meg, és az első hétvége felbolydulása után a múlt hét közepétől látványosan hamar esett a hangulat.

A 63. Cannes-i Filmfesztivál díjai

2010. május 24. – írta

Május 23-án, vasárnap zárult a 63. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál, ami május 12. óta tartott a Croisette-en. Az Arany Pálmát egy misztikus thai film, a Lung Boonmee raluek chat (Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives) nyerte. (EST.hu)

Illegalitás, másolat, boldogság – 63. Cannes-i Filmfesztivál, 2010. május 12–23.

2010. május 24. – írta

A Screen folyóirat nem hivatalos, nemzetközi kritikusokból álló zsürijének pontozása szerint Mike Leigh szénája állt a legjobban – mindhiába. Kiarostami személyes kedvenc lett egy olyan versenyprogramban, amit inkább a csalódás kategóriába lehet sorolni. Mivel egyetlen, egyértelműen kiemelkedő film sem volt a versenyprogramban, az utolsóként vetítendő versenyfilm rendezőjének, Mundruczó Kornélnak is esélye lehetett volna a végső győzelemre.

Film, Fotó és Fesztivál Cannes-ban – 63. Cannes-i Filmfesztivál, 2010. május 12–23.

2010. május 21. – írta

A Cannes-i Filmfesztivál nagyon is próbára teszi az ember azon képességét, hogy egyensúlyban tartsa a folyamatosan záporozó, kellemes és kellemetlen meglepetések, a felemelő és bosszantó pillanatok sokaságát, valamint öltözetének folyamatos cserélgetését. A francia Riviérán ilyentájt megforduló emberek általában két nagyobb táborra oszthatók: akiket a Film érdekel, és akiket a Fesztivál.

Magyar fogadás a Cannes-i Filmfesztiválon

2010. május 19. – írta

Nagyszabású magyar fogadást rendezett hétfőn este a 63. Cannes-i Filmfesztiválon a magyar alkotások külföldi képviseletével foglalkozó Magyar Filmunió, az eseményre a seregszemle magyar résztvevői és a szakma Magyarország iránt érdeklődő nemzetközi képviselői kaptak meghívást. (MTI)

Kezdődik a 63. Cannes-i Filmfesztivál

2010. május 13. – írta

Sir Ridley Scott Robin Hood című filmjének világpremierjével ma startol a 63. Cannes-i Filmfesztivál. Az viszont még bizonytalan, hogy a Európa légterét beterítő izlandi hamufelhő vajon mennyire szól bele a mustra szigorú menetrendjébe. (EST.hu)

Godard legújabb filmje Cannes-ban és a neten

2010. május 6. – írta

A francia új hullám élő legendája, Jean-Luc Godard szokásához híven ismét külön utat választott: legújabb filmje egyazon napon debütál a cannes-i filmfesztiválon és az interneten, két nappal a hivatalos mozibemutató előtt. (MTI)

A szemlenyertes rövidfilm Cannes-ban indul

2010. április 21. – írta

Szimler Bálint Itt vagyok című rövidfilmjével a „Cinéfondation”-ban, a filmfőiskolák legjobbjainak versenyében mutatkozhat be a filmvilág elsőszámú nemzetközi fórumán, a 63. Cannes-i Filmfesztiválon.

Hat kontinens filmjei az idei cannes-i versenyprogramban

2010. április 16. – írta

Hat kontinens 13 országából 16 alkotás versenyezhet az Arany Pálmáért a 63. cannes-i filmfesztivál hivatalos versenyprogramjában, de a válogatás még nem végleges, a következő napokban várhatóan bővülni fog – jelentette be Thierry Frémaux művészeti igazgató csütörtökön Párizsban. A 63. cannes-i filmfesztivál Ridley Scott és Russel Crowe újabb közös munkájával, a Robin Hood című film bemutatójával május 12-én nyílik meg. A filmfesztivál háziasszonya Kristin Scott Thomas lesz. A Franciaországban élő brit színésznő a zsűri elnöki tisztét betöltő Tim Burton, valamint a testület többi tagjának fogadásával nyitja meg a fesztivált, május 23-án pedig a díjátadó gálát vezényli majd. (MTI)

Magyar és román világpremierek Cannes-ban

2010. április 16. – írta

Párizsban nyilvánosságra hozták a 63. Cannes-i Filmfesztivál hivatalos programjába meghívott játékfilmek részleges listáját. A május 12-én kezdődő seregszemle válogató bizottsága a nagyvilág filmművészetének újdonságait reprezentáló közel 4000 benevezett filmből válogatta a hivatalos programot, melybe Kocsis Ágnes új alkotása, a Pál Adrienn is meghívást kapott az „Un certain regard” szekcióba.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Friss film és sorozat