Fodor Kata

Fodor Kata


1988-ban születtem Kalocsán. Középiskolai tanulmányaimat a budapesti "Fazekas"-ban végeztem. Jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem filmelmélet és filmtörténet valamint kommunikáció és médiatudomány szakos hallgatója vagyok. 2007 novemberében részt vettem az "Mesterek hagyatéka In Memoriam Antonioni, Bergman" elnevezésű műhelykonferencián, az itt elhangzott előadásomból készült tanulmány a Puskin utca című művészeti folyóirat negyedik számában jelent meg. Szabadidőmben néhány filmtudományi konferencia és filmfesztivál szervezésében segédkeztem, illetve egyetemi filmklubot működtettem. 2008-ban Mozgókép-forgalmazó és -üzemeltető képesítést szereztem, illetve elvégeztem egy középfokú filmszöveg-fordítói tanfolyamot is. Tanulmányaimat jelenleg külföldi részképzéseben az Utrecht University-n végzem. 

Írásai a Filmtetten (4)

Másodvonalbeli alkotás az első sorból – Kirill Szerebrennyikov: Jurjev den / Téli utazás

2009. március 16.

Kirill Szerebrennyikov, az orosz színházi élet ünnepelt rendezőzsenije időről időre kitérőt tesz a film világába is. Legújabb alkotása egy bibliai idézetekkel teletűzdelt megtéréstörténet, melynek célja az orosz nemzeti lélek jellegzetességeinek feltárása. A nagyívű vállalkozás elsőre sikeresnek is tűnhet, de ezt érdemes közelebbről is megszemlélni.

Ha a gépezet beindul... – Jay Roach: Recount / Újraszámlálás

2008. december 24.

Az amerikai választásoknak megágyazó demokrata „propagandafilm” hozzánk csak Barack Obama győzelmi mámora után ért el, egy kis történelemóra azonban sosem árt. A cselekmény szédületes tempóban száguld előre, nagyjából annyi mondatot hallunk egymásra torlódni, mint egy átlagos Szívek szállodája-epizódban, csak itt minden „élesben” megy.

Egy amerikai a Közel-Keleten – Morgan Spurlock: Where in The Hell Is Osama Bin Laden / Hol az ördögben van Oszama bin Laden?

2008. október 29.

Hiába az egész amerikai hadsereg, a teljes nemzetközi titkosszolgálati hálózat, a bevetett kémműholdak és megfigyelőrendszerek, a világ elsőszámú keresett személye még mindig szabadlábon van. Morgan Spurlock, a Michael Moore-ral induló új dokumentumfilmes irányzat egyik fenegyereke, a gyorsétteremláncok megszorongatása után most Oszama bin Laden nyomába ered.

Fodor Kata

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat