Online elérhető a Candide Online elérhető a Candide

Online elérhető a Candide

A Vimeo VOD-csatornáján elérhetővé tették Kreif Zsuzsanna Candide című animációs sorozatát.

A Voltaire Candide, vagy az optimista világnézet című kalandregénye alapján készült, 14+-os közönséget megszólító film célja színvonalas, a személyes értékrendet megerősítő, elgondolkodtató tartalmat nyújtani közönségének egy új, karakteres vizuális formában, abszurd humorral és mozgalmas akciójelenetekkel szórakoztatva. 

Bár a sorozat története 2014-ben indult, a bemutatója csúszott, ugyanis – amint az idén januárban kiderült – a produkciót támogató Médiatanács több jelenetet kivágatott a filmből (egy keresztrefeszítés-jelenet, egy Szűz Máriát ábrázoló tetoválás egy kolumbiai maffiózó alkarján, egy tengerimalac, aki Candide gatyájából bújt elő, és egy másik, abszurd jelenet, amelyben Kim Dzsongun kisvasúton üdvözli a népet, a szomszédos falvak focimeccsét pedig egy ikonikus, nézők nélküli stadionban rendezik meg). „...az elkészült sorozat megtekintése után a Duna Médiaszolgáltató tartalmi ellenőre hívta fel a producerek és egyben a támogató, az MTVA Mecenatura felelős munkatársainak a figyelmét arra, hogy a sorozat az eredeti formájában és tartalmával nem felel meg a médiatörvényben meghatározott és a közszolgálati csatornákra vonatkozó szabályoknak. Egyes részek a korhatár besorolásnak (16), egyes részek a személyiségi jogok védelmének nem feleltek meg. Az megbeszélésen elhangzottak alapján a producerek tájékoztatták az alkotókat, ami alapján született közös döntés az érintett epizódok megváltoztatásáról. A változtatások után a sorozat minden érintett által elfogadásra került” – nyilatkozták akkor az alkotók.

A VOD-on az eredeti, vágatlan verziót lehet kikölcsönözni vagy megvásárolni, amit még nagyon kevesen láthattak, bónuszként pedig a 2014-ben megjelent pilot epizód is látható, ami több mint 10 kortárs magyar animációs stílusában készült – adta hírül a dotandline.hu.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat