Netflix-produkciók vannak többségben a Golden Globe-jelölések között Netflix-produkciók vannak többségben a Golden Globe-jelölések között

Netflix-produkciók vannak többségben a Golden Globe-jelölések között

A tévés produkciók közül A korona, a filmek közül a David Fincher rendezte Mank kapta a legtöbb jelölést. A legjobb színésznő kategóriában Vanessa Kirby, a Pieces of a Woman című Mundruczó-film főszereplője is díjra esélyes. A 78. Golden Globe-gálát február 28-án tartják.

A korona (The Crown) című tévésorozatot hat kategóriában jelölték Arany Glóbuszra, köztük van a legjobb drámasorozat és a legjobb, drámasorozatban játszó színésznő díja (ezt Olivia Colman vagy Emma Corrin  is elviheti – előbbi nyert már Golden Globe-ot II. Erzsébet királynő szerepéért, utóbbi Diana hercegnőként debütált a sorozat legutóbbi évadában).

A filmes mezőny legtöbb díjra esélyes versenyzője a Mank. Gary Oldman díjat kaphat a film címszerepéért, Amanda Seyfried mellékszereplőként, David Fincher elviheti, 2003-ban elhunyt édesapja pedig poszthumusz megkaphatja a legjobb forgatókönyv díját. Fő versenytársai A chicagói 7-ek tárgyalása öt jelöléssel, a The Father, A nomádok földje és az Ígéretes fiatal nő négy-négy jelöléssel. Három-három jelölést kapott a Borat Subsequent Moviefilm és a One Night In Miami….

A Schitt’s Creek című sitcom 5 jelöléssel büszkélkedhet, ezzel meg is kaphatja a legtöbb díjra esélyes televíziós vígjáték címét. A zenés és vígjátéki kategóriában esélyes még az Emily in Paris (két díjra), a The Flight Attendant (szintén kettőre), a The Great (három díjra), A korona fő vetélytársai pedig a televíziós drámák kategóriájában pedig a Lovecraft Country, a The Mandalorian, az Ozark és a Ratched. A vezércselt két kategóriában jelölték díjra.

A nagy streaming-csatornák közül a Netflix vezeti a jelölések száma alapján összeálló toplistát: produkciói összesen 20 díjra esélyesek. A második az HBO 7, harmadik a Hulu 6 jelöléssel.

A jelölések részletes listája elérhető a Golden Globe-díjak hivatalos weboldalán.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kolozsváriak! A TIFF egyik helyszíne az ún. Cercul Militar, a Victoria/Győzelem mozi mellett található faszékes terem, amit a hadsereg ad bérbe a fesztiválnak. Évek óta küszködünk a magyar megnevezésével. Te melyikre szavazol?

Szavazó

Kolozsváriak! A TIFF egyik helyszíne az ún. Cercul Militar, a Victoria/Győzelem mozi mellett található faszékes terem, amit a hadsereg ad bérbe a fesztiválnak. Évek óta küszködünk a magyar megnevezésével. Te melyikre szavazol?

Friss film és sorozat