Közzétették az első nagyváradi TIFF programját Közzétették az első nagyváradi TIFF programját

Közzétették az első nagyváradi TIFF programját

Több mint harminc vetítés és számos közönségtalálkozó lesz a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) első nagyváradi kiadásán szeptember 7. és 9. között.

A minifesztivál nyitófilmje A hentes, a kurva és a félszemű lesz, Szász János filmjét péntek este hat órakor vetítik a színházban. Ugyanitt kap helyet a Romániában ritkán vetített, megosztó Arany Medves-díjas Nu mă atinge-mă!, közölték a szervezők.

Cion zsinagóga

Mint írtuk, a nagyváradi TIFF-en lesz Lengyel Balázs Lajkó – Cigány az űrben című vígjátékának egyik első romániai vetítése. A nagyváradi várban péntek este tíz órakor kezdődik a szabadtéri vetítés.

Műsoron lesz a DOK Leipzig nagydíját elnyerő Licu, o poveste românească, és a Karlovy Vary-ban nagydíjat nyert „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” című film is. A Cion zsinagógában mutatják be Bereczki Csaba rendező jelenlétében a Soul Exodus című zenés road movie-t.

A hat helyszínen zajló hétvégi filmszemlén több közönségtalálkozó, élőzenés vetítés és külön rövidfilmes tömb is lesz, a részletes program itt olvasható. A tíz lejes belépő online, illetve több helyszínen is megváltható.

(közlemény)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat