Ezen a héten debütál a romániai mozikban a Becsúszó szerelem Ezen a héten debütál a romániai mozikban a Becsúszó szerelem

Ezen a héten debütál a romániai mozikban a Becsúszó szerelem

Nagy Viktor Oszkár vígjátékát augusztus 27-étől lehet megnézni több romániai moziban – vetítési helyszínek alább!

Kilenc romániai városban vetítik augusztus 27-ével kezdődően Nagy Viktor Oszkár vígjátékát.

Péntekkel kezdődően a Becsúszó szerelem látható lesz Bukarestben (Európa Mozi), Kolozsváron (Győzelem Mozi), Marosvásárhelyen (Művész Mozi), Besztercén (Dacia Művelődési Központ), Maroshévízen (Călimani Mozi), Nagyváradon (Cinema Palace), Brassóban (Cinema One) és Szatmárnémetiben (Cinema One). Sepsiszentgyörgyön a filmnek lesz egy szabadtéri vetítése augusztus 25-én az 1956-os emlékparkban, majd augusztus 27-étől a Művész Mozi tűzte műsorra. A magyar film Szalontán egy határmelléki fesztivál keretében mutatkozik be: a Festivalul Filmului pe Frontieră vetíti augusztus 29-én 20:30-tól.

Becsúszó szerelem romániai mozikörútja szeptemberben is folytatódik: a kézdivásárhelyi Vigadó tűzi műsorra szeptember 6-án, a Brassói Magyar Napok pedig szeptember 15-én, szerdán vetíti 20:30-as kezdettel a Magyar Filmudvarban.

A történet szerint Gyula, az elkötelezett fociultra és felesége, Mariann gyereket szeretnének. Miután kiderül, hogy a férfi meddő és az örökbefogadás lehetősége is elszáll, Mariann utolsó esélyként megállapodik egy roma lánnyal, Lüszivel, hogy a hamarosan születendő gyermekét magukhoz veszik. A terv mindannyiuk életét fenekestül forgatja fel. Gyulának ettől fogva folyamatosan trükköznie kell, hogy ne bukjon le a rasszista focirajongó barátai előtt, a magánélete pedig további nem várt fordulatokat tartogat számára: Ámor nyilai a legváratlanabb helyről találnak a szívébe, humoros helyzetek és erkölcsi dilemmák sora elé állítva hősünket.

A film forgatókönyvét Bárány Márton és Nagy Viktor Oszkár írta, operatőre Kürti István, vágója Sass Péter, a zenét pedig Tövisházi Ambrus szerezte. A főbb szerepeket Ötvös András, Gombó Viola Lotti, Thuróczy Szabolcs, Stefanovics Angéla, Hajdu Szabolcs, Orosz Ákos, Piller Ádám, Rajkai Zoltán és Tenki Réka alakítja. A gyártó a Campfilm, producerei Erdős Melinda, Gerő Marcell és László Sára. A Becsúszó szerelem romániai forgalmazója a Filmtett Egyesület.

A filmet román felirattal vetítjük.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat