Eva Perón ismét a filmvásznon, ezúttal rajzfilmben Eva Perón ismét a filmvásznon, ezúttal rajzfilmben

Eva Perón ismét a filmvásznon, ezúttal rajzfilmben

Ismét filmvászonra került Eva Perón élete, az Argentínában a szegények védelmezőjeként, a nép szellemes vezetőjeként, sokak által még szentként is tisztelt Evitáról szóló rajzfilmet csütörtökön mutatják be a dél-amerikai országban.

Az Eva de Argentina (Éva Argentínából) nem az első film, amelyet Juan Domingo Perón elnök második felesége életének szentelnek. Perón kétszer volt a latin-amerikai ország elnöke: 1946 és 1955 között, valamint 1973-től 1974-ben bekövetkezett haláláig. Nála is népszerűbb nejéről, az 1919 és 1952 között élt Evitáról szóló korábbi filmektől – mint Eduardo Mignona 1984-es és Juan Carlos Desanzo 1996-os alkotásától, vagy akár Alan Parkernek a Madonna főszereplésével készült Evitájától – eltérően azonban ezúttal trükkrajzfilmben jelenik meg a néhai first lady élete.

„Eva Perón történetét gyakran elmesélték már. Mit lehet még erről mondani? Azért mertük a trükkrajzfilm, egy metafora felhasználását választani, mert alkalmas, hogy a szenvedélyről, a hűségről, a gyűlöletről, a bosszúról és a politikai elkötelezettségről beszéljünk, és a film tárgyát is jól kiemeli" – mondta el María Seoane rendező a produkció Buenos Aires-i bemutatóján.

Az Eva de Argentina a Los Toldos faluban házasságon kívül született gyerekként eltöltött gyermekkorától egészen bebalzsamozott holttestének Perón bukásakor, 1955-ben a katonák általi elrablásáig követi nyomon Evita életét. A filmnek négy főszereplője van: Eva és Juan Perón, Rodolpho Walsh (1927-1977) újságíró-író és egy Juan Pueblo nevű kitalált személy. Walsh egyben narrátor is.

A rajzokat Francisco Solano López, az El Eternauta című argentin képregénysorozat alkotója készítette, zenéjét Gustavo Santaolalla, a 2006-ban, illetve 2007-ben a legjobb filmzenének járó Oscar-díjat elnyerő Brokeback Mountain – Túl a barátságon és a Bábel című filmek zeneszerzője komponálta. Érdekesség, hogy Eva Perón karakterét nem színésznő szólaltatja meg, hanem régi hangfelvételekből kölcsönözték Evita saját hangját.

(kultúra.hu)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat